• Fără categorie
  • 0

În Coreea de Sud există un muzeu dedicat WC-ului

martie 17, 2018

Muzeul în formă de WC din Coreea de Sud și restaurantul din Las Vegas care-și propune să te îmbolnăvească de inimă cu preparatele sale pline de calorii sunt doar două dintre ciudățeniile despre care îți povestim azi. Descoperă și alte lucruri stranii din domenii diverse și îmbogățește-ți cultura generală.  

 

  • Sunt mai multe șanse să reții ceea ce scrii de mână decât notițele pe care le iei cu ajutorul laptopului. Un studiu efectuat pe studenți a scos la iveală acest lucru.
  • Flacăra Păcii aprinsă în Japonia, la Hiroshima, în 1964, arde încontinuu de atunci și va continua să ardă fără întrerupere până ce din lume vor dispărea toate bombele nucleare.
  • Un bărbat care a supraviețuit unui naufragiu în 1871 a reușit cu greu să-și înfrângă teama de apă și de călătoriile pe apă, iar când a făcut-o, în sfârșit, 41 de ani mai târziu, s-a îmbarcat pe Titanic… și a murit, când acesta s-a scufundat, în aprilie 1912.
  • Depresiile sunt mai des întâlnite la persoanele care au studii superioare. Conform cercetărilor în domeniu, cei care au masterate și doctorate prezintă cu 50% mai multe riscuri să sufere de această tulburare mentală decât persoanele cu studii medii sau fără studii.
  • În Coreea de Sud există un muzeu dedicat exclusiv WC-ului. Se numește Mr. Toilet House și are o poveste bizară. Sim Jae-Duck, fostul primar al orașului Suwon, se pare că a fost născut de mama lui într-o toaletă, iar mai târziu, a dezvoltat un adevărat cult pentru WC-uri – lucru care i-a și adus porecla Mr. Toilet. A depus eforturi uriașe pentru a îmbunătăți condițiile din toaletele publice, după care și-a transformat propria casă în așa fel încât să arate ca un imens WC. După moartea sa, în 2009, casa a devenit muzeu. Sunt expuse acolo vase de toaletă din toată lumea, fotografii cu toalete, sculpturi tematice, informații despre obiceiurile fiecărui popor legate de mersul la WC și de igiena intimă, iar în curte, până și florile sunt plantate în ghivece în formă de WC. Intrarea este liberă.
  • Leopold I, primul rege al Belgiei, s-a născut în Germania, a luptat în armata rusă, s-a însurat cu o prințesă britanică și, înainte să fie uns rege peste belgieni, a refuzat tronul Greciei.
  • Fostul Beatles Paul McCartney este singurul muzician din lume care a ajuns în topurile muzicale ca artist solo, ca membru al unui duo, al unui trio, al unui cvartet și al unui cvintet.
  • În Las Vegas, Nevada (SUA), există un restaurant cu temă medicală și angajați îmbrăcați în asistente, care se numește The Heart Attack Grill (în română, Rotiseria Atac de cord). În meniul acestuia se regăsește un fel de mâncare cu 9,982 de calorii, care se numește Quadruple Bypass Burger (burgerul cvadruplu bypass, în română). Când un bărbat a murit chiar în local, în timp ce mânca, restul clienților și angajații s-au amuzat, la început, și au făcut poze cu el căzut pe jos, crezând că vrea să fie în spiritul localului și… doar face mișto.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *