• Fără categorie
  • 1

În timp ce un avocat din Cluj a executat silit Compania Națională de Autostrăzi, apărătorii lui Dumitru Puzdrea mituiesc magistrații fără frică

august 2, 2015

Vestea că CNADNR (Compania Națională de Austrăzi) a rămas fără două milioane de euro a căzut ca o bombă peste România. Cine ar fi putut face un asemenea lucru? Probabil vreun mare director al instituției. Nicidecum nu se aștepta nimeni ca excrocul să fie un avocat. Doar că în România apărătorii se dovedesc a fi mult mai hoți decât marii hoți. Tupeistul care a avut curajul să facă acest lucru, ajutat fiind de un executor judecătoresc se numeștea Ioan Băraș, este avocat în Baroul Cluj și a reprezentat legal și Compania de Autostrăzi între anii 2008 și 2010.

După încetarea contractului, acesta a invocat o clauză penală pentru rezilierea unilaterală a contractului și ar fi urmat să primească suma pe trei ani pe care Compania o plătește bugetului de stat pentru că nu a angajat persoane cu handicap, adică 7,71 milioane de lei. Dar, surpriză… Pe lângă această sumă, Băraș a cerut executarea CNADNR și pentru suma suma de 921.518 lei. Cum s-au luat acești bani din bugetul companiei? Fără nici un fel de efort dar mai ales fără nici o sentință. Problema a fost rezolvată de un executor judecătoresc. Asta pentru că în luna aprilie a anului 2013 avocatul Băraș i-a cerut executorului să execute suma de 7,71 milioane de lei. O lună mai târziu, adică pe data de 7 mai 2013, executorul a luat banii dintr-un cont aflat la BCR, sector 3 iar după doar o singură zi, pe 8 mai Judecătoria sectorului 3 a suspendat orice forme de executare, susțin procurorii.

Dar povestea nu se termină aici. La începutul lunii octombrie 2013, aceeași Judecătorie a sectorului 3 a anulat formele de executare și a dispus ca executorul să restituie întreaga sumă în conturile CNADNR. Puțin mai târziu, avocatul Băraș l-a informat pe executorul R.S. că CNADNR a pierdut procesul, adresa fiind un fals grosolan, potrivit documentelor DNA. Avocatul i-a cerut executorului să îi achite suma de 7,71 milioane de lei, lucru care s-a și întâmplat. De ce ne-ar mira acest caz? Nu trăim în România, țara tuturor posibilităților? Este cumva Băraș singurul personaj care face lumea avocățească de râs prin ordinăriile pe care le-a făcut? Nu. Ca el sunt sute de nenorociți în fața cărora un om de rând, cu probleme, stă drepți, neștiind că tocmai avocatul, cel în care are încredere oarbă îi poate distruge viața definitiv. Din fericire pentru România, cazul acestui avocat a fost descoperit și poate, cine știe, acesta chiar își va primi pedeapsa care o merită. Dar ce facem cu ceilalți ordinari pe care nimeni nu-I vede?

Cum procedăm de exemplu cu cazul incredibil al avocatelor lui Dumitru Puzdrea, Mihaela Popescu și Gina Halas, două femei cărora le-ar sta mai bine pe linia de centură decât în robă? De ce spunem asta? Pentru că cele două doamne sunt mai degrabă femei ușoare decât apărătoare ale legii, cinstei și dreptății. Cum este posibil ca o femeie ca Mihaela Popescu de atâția ani buni să fie în slujba lui Dumitru Puzdrea, având grijă ca toate dosarele sale civile să fie uitate undeva prin vreun sertar prăfuit? În timp ce soțul acesteia, fostul procuror Victor Popescu să facă același lucru cu dosarele penale ale marelui mafiot? Nu vede nimeni acest lucru? Cum credeți că au fost rezolvate toate aceste dosare de care am amintit? Nu cumva pentru că doamna Mihaela Popescu pleacă cu sacoșele pline cu banii lui Puzdrea pe care-I împrăștie conștiincios pe la judecătorii, grefierii și bineînțeles colegii de breaslă care au chiar și cea mai mică legătură cu mafiotul de la Flora și problemele lui penale? Ba bine că nu. Bineînțeles că doamna Popescu nu face nimic gratis.

Ea nu-și respectă nici măcar soțul, mai în vârstă cu 30 de ani decât ea, existând tot mai multe zvonuri că i-ar pune acestuia coarne ori de câte ori are ocazia. În consecință conturile grase, mașina super luxoasă pe care a primit-o în dar de la Puzdrea acum câțiva ani în ajunul Crăciunului dar și alte beneficii arată cât de cuminte este și cât de bine și-a făcut lecțiile. La rândul său nici Gina Halas nu se lasă mai prejos. Este întotdeauna ascultătoare pentru că trebuie să trăiască bine. Așa că această excroacă nu a spus nu nici când a fost trimisă de Puzdrea să-l excrocheze pe fostul său asociat, arhitectul Năstase Cătălin care l-a dat în judecată pentru multe nelegiuiri pe care însă justiția nu vrea să le vadă. Mincinoasă peste măsură, Halas a reușit să se bage pe sub pielea lui Năstase Cătălin și să-I promită acestuia că-l va ajuta să rezolve toate dosarele pe care le are pe rol, ba chiar mai avea puțin și credea și ea că va deschide și altele.

Toată ordinăria a ținut până în momentul în care Halas a primit cei 10.000 de euro cât spunea că valorează munca sa, bani care a cerut să-I fie transferați în contul personal, nicidecum al firmei, așa cum era normal. Din acel moment, pisica a început să zgârie foarte rău. A uitat total de dosare, de procese, ba chiar să-I și răspundă la telefon clientului său pe care-l excrocase, arhitectul Năstase. Asta pentru că Puzdrea îi oferise alți bani, ca să-I arate că toate murdăriile pe care le face pentru el sunt bine recompensate. În această situație, arhitectul Năstase a crezut că poate găsi dreptate la Baroul București și a depus acolo zeci de memorii și plângeri. Însă n-a bănuit nici o secundă că acestea vor fi aruncate la coșul de gunoi chiar de șeful Baroului, care prefera în locul dreptății nopțile fierbinți pe care Gina Halas i le oferea. Așadar, domnilor procurori ai DNA-ului ce facem cu aceste specimene? Cum stopăm corupția în România și cum le închidem gura definitiv unor avocate care ar merita mulți ani de pușcărie? Se poate face ceva în țara asta ca mafioții să uite că legea e și pentru ei, nu numai pentru oamenii de rând?

 

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

1 Raspuns

  1. august 9, 2015

    […] de mult acest mod de lucru, dar cel mai mult s-au lansat pe piață doamnele Mihaela Popescu și Gina Halas. Perverse ca niște vulpi în călduri, acestea au mirosit repede și au găsit cel mai bun […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *