Indolenţa primarilor ne-a adus moartea! Flora, firma de casă a Primăriei Capitalei ( video )

noiembrie 3, 2015

În timp ce 30 de oameni şi-au găsit sfârşitul şi alţi 180 se zbat între viaţă şi moarte, primarul sectorului 4, Piedone, doarme liniştit. Nu ştie să răspundă la întrebarea de ce a dat aviz de funcţionare clubului Colectiv. O bălmăjeşte. Totul s-a făcut pe declaraţia pe proprie răspundere a managerului de club. Responsabilitatea primarului Piedone nu există. Sau e îngropată în hârtii de a căror existenţă probabil că a şi uitat. De aceeaşi boală a nesimţirii dar şi a şpăgii suferă şi Primăria Capitalei, care nu scoate nici un cuvânt despre clădirea ridicată ilegal acolo de nemernicul Dumitru Puzdrea, exact peste cele două apeducte care alimentează Bucureştiul cu apă. Ruşine să vă fie!

Cum se scutură un edil…

Din punctul de vedere al actelor, nu am nici o problemă, a declarat senin Piedone când a fost întrebat cum stă treaba cu avizul de funcţionare pe care l-a dat clubului Colectiv, de fapt o hală transformată într-un loc ucigaş. Şi ca să ne arate că se scutură cât mai mult posibil, acesta a pus şi bomboana pe colivă: şi oricum nu am decât două cluburi în sector. Atunci să ardă şi celălalt, domnule Piedone, ca să nu mai aveţi nici o problemă, cam aşa sună vorbele dumneavoastră. Aţi dat o autorizaţie de funcţionare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere, dar să faceţi un efort şi să mergeţi să faceţi un control la acel club, a fost mult prea greu. Problema dumneavoastră unică din câte vedem noi rămâne dezsăpezirea şi trecerea cât mai rapidă de la un partid la altul, atunci când vedeţi că treaba se împute. Şi ce să vezi, domnule primar, ni se pare că sunteţi un pic cam mincinos. Pe hârtia fluturată de dumneavoastră scrie că autorizaţia clubului Colectiv fusese dată în ianuarie 2015. Numai că mulţi spectatori de vineri, care au avut norocul să nu ardă de vii au declarat că ei au fost acolo şi anul trecut. Nu cumva sună a complicitate ordinară? Să înţelegem că orice personaj care vine şi declară pe propriai răspundere că vrea să-şi deschidă o gogoşerie, un resturant, un club de noapte, un bordel primeşte aviz de funcţionare fără ca nimeni să facă o minimă verificare? Şi asta de ce? Nu cumva chiar dumneavoastră, cel mai cinstit dintre primarii care s-au născut vreodată, sunteţi de fapt un mare iubitor de bani? Murdari sau nu, important e numărul acestora? De aceea plătesc cetăţenii din sectorul dumneavoastră impozite? Ca să ardă ca torţele? V-aţi îngropat în hârtii şi speraţi să scăpaţi fără a avea nici o problemă? S-ar putea să fiţi surprins, dar de data asta e posibil să nu fie chiar aşa, iar vinovaţii chiar să plătească. Indiferent cine ar fi aceea…

 

 

 

Şpaga lui Băsescu se numără în milioane de euro

În anii 90 când Dumitru Puzdrea a luat terenul de la Flora nici un reprezentant al Primăriei Capitalei nu s-a împotrivit. Din contră, i-au dat acestuia undă verde să facă ce vrea. Şi a făcut. Ridicat en-grosul evident fără nici un fel de autorizaţie de construcţie sau orice alt fel de aviz de funcţionare şi, ca să arate tuturor că ne poate sfida oricând doreşte, a mai făcut o construcţie, pe care a plasat-o peste cele două magistrale care alimentează Bucureştiul cu apă. Cine era primar în acele vremuri? Traian Băsescu, care începuse să pună la punct cele mai incredibile retrocedări legale din câte a văzut România asta vreodată, Desigur că Puzdrea nu putea face absolut nimic fără încuviinţarea lui. Iar acordul lui Băse a costat doar… 4 milioane de dolari. Asta ca să semneze domnul Băsescu nişte hârtii fără de care Puzdrea ar fi fost şi astăzi doar un caraliu la Udrişte sau în cel mai bun caz, un instructor auto, În ceea ce priveşte responsabilitatea pentru ce urma să se întâmple nu i-a mai aparţinut lui Băsescu, pentru că acesta şi-a pus coada pe spinare şi a ajuns preşedintele statului. În aceste condiţii, ne putem imagina şi singuri cât de frumoasă a fost viaţa lui Puzdrea, fără controale şi evident sprijin din plin. A venit Viorel Lis, un alt nenorocit, al cărui tupeu devenise atât de mare încât lua şpăgile pe faţă, fără să aibă vreun minim de decenţă sau de frică că cineva i-ar putea face felul. Ce a însemnat pentru el momentul în care a aflat de construcţia ridicată de Puzdrea la Flora? Cea mai mare bucurie. Ştia din acel moment că viaţa lui din punct de vedere financiar va înflori. Ţinând Bucureştiul în mână, a dat şi o lege prin care urmau ca toate clădirile ridicate ilegal să fie desfiinţate. Bine, toate cele care nu-i aduceau lui vreun profit, se ştie… Când a venit rândul complexului Flora să fie dărâmat, Lis a făcut un spectacol mediatic, aducând cu sine buldozere, cameramani, jurnalişti, totul spre binele Capitalei. A fost de-ajuns însă doar o privire a lui Puzdrea şi o invitaţie în birou lui şi povestea s-a terminat. Lis a ieşit victorios cu câteva sute de mii de dolari primite în dar şi toată lumea a fost fericită. Pentru că ştie toate dedesubturile afacerii de la Flora a nimeni altul, Lis nu a fost lăsat de izbelişte, ci premiat cu o rentă lunară pentru toată viaţa. Ca să aibă ce să cheltuiască durdulia Oana iar bătrânelul să aibă bani să dea la prostituatele cu care îi place să-şi petreacă nopţile.

Oprescu nu ştie şi nu vede

Şi vremea a trecut, Puzdrea s-a îmbogăţit şi Primăria Capitalei nu a luat nici o măsură. Ba mai mult, deşi societatea are şi în acest moment cartea funciară blocată, domnul Puzdrea a ales să mai construiască ceva la Flora. Este cazul să ne mai întrebăm dacă de data aceasta a avut vreo autorizaţie? Ei, aş… Aşa s-a născut un service auto şi o spălătorie în toată splendoarea ei unde banii se spală la foc automat. Cine sunt clienţii fideli? Evident marii mahări ai poliţiei române, de la ofiţeri ai secţiei 2 poliţie, cei mai de nădejde prieteni ai acestui golan până la judecători, procurori, avocaţi, reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi lista poate continua până la nesfârşit. Controalele au uitat să vină şi de data asta, în schimb şeful Corpului de control de la Primăria Capitalei era prezent în toate concediile lui Dumitru Puzdrea, ba chiar şi în noaptea de Revelion. Când şi-ar mai fi permis un simplu bugetar să meargă în Austria în noaptea dintre ani să ciocnească pahare cu cea mai scumpă şampanie şi să doarmă în cele mai luxoase locuri? Din nou responsabilitatea pentru clădirea ridicată peste cele două magistrale de la Puzdrea s-a pierdut printre mulţimea de şpăgi împărţite de mafiot în stânga şi în dreapta. În ceea ce-l priveşte pe Sorin Oprescu acesta ştia una şi bună să facă când cineva îl întreba cum stă treaba cu acea construcţie: nu ştie nimic. Şpăgile primite de la Puzdrea îl făceau amnezic, sărmanul. Şi atunci cine e răspunzător pentru soarta Bucureştiului? Cumva Apa Nova, al cărei patron francez a ieşit acum câţiva ani din groapa în care stă ascuns şi a pus punctul pe I când a recunoscut gravitatea situaţiei, afirmând şi cât de grav a încălcat Puzdrea legea apelor? Şi de ce a făcut acest lucru? De frică să nu cumva să păţească societatea ceva, dat fiind faptul că fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin deschisese un proces şi pusese la dosar nişte dovezi pe care nimeni nu le poate tăgădui. Nimeni în afară de ofiţerii secţiei 2 poliţiei, care uşor, uşor, au ascuns totul, iar apoi judecătorii şi procurorii, sub directa îndrumare a fostei şefe DIICOT, Alina Bica, au muşamalizat povestea. Căci şi doamnei Bica îi era foame iar Puzdrea a săturat-o din plin. Cine să facă dreptate când Puzdra a ajuns sponsorul Primăriei Capitalei? Cui să îi pese de nenorocirea care bate la uşă? Vom adormi într-o noapte şi ne vom trezi sub dărâmături sau arşi de vii ca în incendiul de acum trei zile de la clubul Colectiv. Puzdrea ne va face felul, acompaniat de autorităţi care merită huiduiţi la drumul mare. Ruşine să vă fie, ipocriţilor şi şpăgarilor!

Vlad Ţepeş

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *