Invazie de hârtie igienică la complexul Flora!

octombrie 17, 2016

 

Cum arată complexul Flora într-o zi de toamnă? Trist, rece și mai ales… fără clienți. O imagine dezolantă a ceea ce a fost odată unul dintre cele mai bune en-gros-uri din țară, în care în fiecare zi oamenii se călcau pe picioare.

Valuri de pufuleți

De ce ar alege vreun bucureștean să mai calce pragul complexului Flora? E greu de spus în cuvinte. Poate doar dacă ar dori să facă o baie în zecile de pungi de pufuleți și hârtie igienică prezentă acolo. Că altceva nu prea mai are de găsit. Până și paznicul de la intrarea în complexul patronat de dubiosul afacerist Dumitru Puzdrea e plictisit grav, așa că a ales să-și pună ochelarii de soare pe nas și să stea așa să-l prindă o rază de soare în așteptarea vremurilor mai bune care se lasă prea mult așteptate. În rest, standurile se închid de la o săptămână la alta, iar vânzătorii care au mai rămas și-au scos îmbrăcămintea de ski și s-au echipat. Dar chiar nu puteți rezolva să aveți și dumneavoastră puțină căldură?, se mai trezește câte un client să întrebe, suflându-și în mâinile înghețate. O întrebare care-l scoate pe vânzător din minți, pentru că sărmanul s-a săturat să spună tuturor că la Flora nu este și nu va fi niciodată cald. De unde căldură, sare ca ars vânzătorul? Cine să facă ceva și pentru noi? Aici doar se cere, nu se dă nimic, niciodată. Să vedeți la iarnă cum va fi. Vom înțepeni de frig.

 

hartie-igienica-1280x960 treaba-mare-costa-deputatii-isi-iau-hartie-igienica-de-peste-30-000-de-euro-202248

 

WC-uri închise

La fel de îngrozită de venirea iernii este și vânzătoarea de la chioșcul de la intrarea în complex, care mărturisește că nu știe cum a rezistat până acum și nu s-a îmbolnăvit grav, în condițiile în care geamurile locului unde aceasta vinde se vor transforma în gheață. Ce să fac?, spune aceasta cu lacrimi în ochi. Am copii acasă, dar cum îmi găsesc ceva de lucru, am dispărut de aici. Nu mai suport! Nici nu am ce vinde, în afară de hot-dog, cafea și apă. Înainte nu era așa, dar acum nu interesează pe nimeni. Nu pot să vorbesc mai mult, că… înțelegeți… Înțelegem, desigur că frica doamnei e mai presus ca nevoile sale și sperăm că-și va găsi în curând un loc de muncă unde să nu fie nevoită să-și blestemele zilele. Cât privește toaletele, nimic nu s-a schimbat. Aceeași murdărie, același miros insuportabil, doar că uneori cineva alege să le închidă. Unde se duc comercianții atunci să-și facă nevoile? Fiecare unde poate, că doar nu trăim într-o lume civilizată, ci ne-am reîntors în epoca de piatră. Iar de hârtie igienică nu duc lipsă! Probabil că până la sărbătorile de iarnă când oamenii vor încerca să găsească câteva ceva pentru cadouri la Flora, nimeni nu va mai fi interesat să mai pună piciorul în en-gros. Asta dacă până atunci va mai fi vreun stand pe acolo…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *