Invizibilii Dumitru Puzdrea și Liviu Dragnea

ianuarie 3, 2016

De-a lungul timpului s-au scris multe lucruri despre Liviu Dragnea și Dumitru Puzdrea, două personaje cu un trecut și un prezent unul mai dubios ca celălalt. Și unuia și altuia, presa i-a atribuit de ani buni încoace tot felul de atribute, mai mult sau mai puțin onorante, care însă nu a părut să-i deranjeze pe vreunul. Pentru că așa-i în lumea asta pe care ei o consideră bună, inevitabil cineva trebuie să muște cu nesaț din tine. Dar cine cu adevărat cei doi numiți în cele mai înalte cercuri, invizibili, vom afla în rândurile de mai jos.
Tupeul baronului Teleormanului
Și pentru că am vorbit de atributele atribuite lui Dragnea, unul dintre acestea este baronul Teleormanului. De ce? Pentru că Dragnea a reușit, ca nimeni altul, să facă niște afaceri incredibile în acest județ, din care s-a îmbogățit enorm peste noapte, dar ce să vezi? Dacă vine DNA-ul și pune puțin piciorul în prag, foarte puține sunt cazurile în care apare numele sau semnătura lui Liviu Dragnea. Invizibil, după cum spuneam… De altfel Dragnea nu a ieșit mai deloc la înaintare până anul trecut când brusc s-a hotărât să iasă la înaintare. Și asta odată cu plecarea lui Ponta în Turcia. Ce-i drept, nu era nici prima și evident nici ultima dată când șeful PSD își lua o pauză, însă de data asta plecarea asta prelungită l-a costat. Și încă mult. Căci Liviu Dragnea exact asta aștepta, să rămână personajul politic cu stabilizarea unui partid, al cărui lider lipsea puțin.

La scurt timp după ce Ponta s-a întors s-a pornit nebunia, acesta și-a dat demisia, iar partidul a fost într-o situație fără precedent întrucât nu mai avea un lider care să-i reprezinte interesele. Criza a fost soluționată în doi timpi și trei mișcări cu numirea lui Dragnea în funcția de președinte interimar. Că doar Dragnea nu e prost, a știut să speculeze din plin momentul și să-și atingă scopul la care visa de multă vreme. Mai conta în această situație că baronul Teleormanului are o tinichea foarte grea care-i atârnă de coadă, în condițiile în care el are acum posibilitatea să taie și să spânzure cât poate? Nu. Și punem pariu că toate problemele sale cu justiția se vor rezolva ușor, ușor, ca să nu dea de bănuit, dar extrem de sigur? Invizibilul nu stă deloc, face ceea ce a învățat de-a lungul vremii cel mai bine.
Câte din afacerile mafiotului de la Flora sunt trecute pe numele lui?
La fel de invizibil este și Dumitru Puzdrea atunci când pune la cale cele mai impresionante evaziuni fiscale pe care le-a văzut România vreodată. Nici Puzdrea nu e tâmpit să iasă el la înaintare. Așa că își trimite tot timpul săgețile. Prima și cea mai de încredere este evident fiica sa cea mare, Andreea Ruxandra, cu ajutorul căreia Puzdrea a dat niște tunuri foarte mari în România mioritică. Ce-i drept, mușamalizate încet, dar sigur de cei mai buni prieteni ai săi din poliție și justiție. Pe numele cui sunt firmele pe care Puzdrea le are deschise și de care aproape că nu știe nimeni, printre care și firma de turism (fantomă), prin care se spală o mulțime de bani și sunt trimiși la relaxare ofițeri de seamă ai Poliției Române?

Pe numele fiicelor sale, Andreea și Simona, ajutate de o forță în contabilitatea fictivă, Elena Păunscu, un fost expert contabil care fusese trimis cu ani în urmă la complexul Flora să descopere de ce a trecut vremea și Puzdrea a rămas restant cu o chirie uriașă. Dar doamna Păunescu când a văzut cât de frumos e mânjită de Dumitru Puzdrea și mai ales cu ce sume, a rămas definitiv sub aripa excrocului și toate lucrurile au luat o întorsătură la care nu se aștepta nimeni. De altfel, doamna Păunescu este implicată grav și în tunul pe care Puzdrea l-a dat împreună cu fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, când cei doi au furat banii Ligii și și-au construit hotelul Cristal Palace din buricul Capitalei și respectiv două vile. A mirosit cineva ceva? Nicidecum, invizibilul Puzdrea a făcut tot ce-a vrut fără ca cineva să-și dea seama. Și tot invizibil s-a arătat Puzdrea și atunci când în locuința sa din Emil Racotă FBI și DIICOT au prins un grup de hackeri de talie internațională pe care-i căutat de mult timp și care stăteau ascunși de acest mafiot, furau cât puteau și împărțeau banii cu acesta. A mai auzit cineva ca din acel moment să pomenească cineva, ceva, de acel incident? Categoric, nu. Și asta pentru că aici a intervenit un alt invizibil, securistul Bogdan Chireac, care a reușit să mușamalizeze totul ca la carte.

Un as în meseria sa de securist, Chireac a mai făcut o magie și după moartea directorului ziarului Adevărul, Dumitru Tinu, cel care publicase ani de-a rândul o serie de materiale în care prezenta cu lux de amănunte toate metodele folosite de Puzdrea pentru a face afaceri uluitoare. Dar, brusc după ce acesta a trecut în neființă, toată arhiva ziarului unde erau stocate aceste reportaje a dispărut ca prin farmec. În plus, nici până în ziua de astăzi nimeni din România nu a reușit să descopere adevărul despre moartea lui Tinu! Probabil că tot invizibilul Puzdrea știe cel mai bine ce a pus la cale, întrucât atunci când a auzit de decesul ziaristului, acesta a fost singurul care a căzut într-o stare de euforie, a desfăcut sticle de șampanie și a țipat cât l-au ținut plămânii: Am mai scăpat de încă unul! Dar noi, domnule Dumitru Puzdrea, credeți că nu vom scăpa de o căpușă ca dumneavoastră? Sunteți chiar naiv dacă gândiți așa. Am mai spus-o și o repetăm: anul acesta, invizibilul Puzdrea nu va mai exista. 2016 este momentul plății! Și va fi una atât de grea, domnule Puzdrea că nu o veți putea duce… (va urma)
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *