• Fără categorie
  • 0

Ioan Oltean audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea

noiembrie 4, 2015

Ioan Oltean, fost vicepreședinte PDL, în prezent vicepreședinte PNL, s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

Oltean a fost citat în calitate de martor în dosarul Elenei Udrea, în care Camera Deputaţilor a dat aviz săptămâna trecută pentru urmărirea penală și reținerea ei, dar nu și pentru arestare.

Și copreşedinte PNL Vasile Blaga s-a prezentat marţi la DNA, acesta având calitatea tot de martor în dosarul în care este anchetată Elena Udrea.

Vinerea trecută, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea ar fi luat mită în formă continuată, fiind acuzată, de asemenea, de trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Procurorii mai spun că în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *