IOHANNIS: AM O SCRISOARE DE LA ANGELA MERKEL. MĂ SUSȚINE. Am o copie la mine

noiembrie 12, 2014

Angela Merkel a fost realeasă cancelar / Foto: MEDIAFAX
Angela Merkel a fost realeasă cancelar / Foto: MEDIAFAX

Klaus Iohannis a declarat la Adevarul Live, că Angela Merkel îl susține în cursa pentru Cotroceni, adăugând că are o scrisoare de la cancelarul german, primită pe data de 28 octombrie.

Întrebat dacă este adevărat zvonul potrivit căruia Agela Merkel ar urma să vină în Româia pentru a-l susține, Klaus Iohannis a precizat că are o scrisoare de la aceasta, în care i se precizează că îl susține pentru Cotroceni:

”Nu a existat un astfel de plan. Categoric mă susţine, mi-a scris că mă susţine. Am o scrisoare de la domnia sa. O am la îndemână, vă lăsăm copia. Nu e stilul meu să epatez cu scrisori de sprijin, cu sprijinul unor politicieni remarcabili. Să fim realişti, şi doamna Merkel şi eu suntem şefi de partide în PPE şi ne sprijinim reciproc când sunt alegeri. E o notă specială în relaţia noastră, ne cunoaştem personal”, a spus Iohannis.

Solicitat să precizeze cât ar conta pentru alegători relaţia cu cancelarul german, Iohannis a răspuns: ”Cu siguranţă se pot întâmpla lucruri dintre cele mai bune. Există şi trebuie cultivate relaţiile bilaterale. Sunt foarte importante. E important să fim bine conectaţi la cea mai mare economie a Europei. Putem avea numai beneficii, investiţii noi, o creştere a schimburilor comerciale, o creştere de sprijin în PPE”. 

Redăm mai jos scrisoarea cancelarului german, publicată de Adevarul

”Stimate domnule Iohannis, Am aflat cu bucurie faptul că veţi candida la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie din partea Alianţei Creştin Liberale. Cetăţenii români regăsesc în candidatura dumneavoastră o serie de virtuţi care în Europa sunt foarte apreciate. Ca primar al oraşului transilvănean Sibiu aţi dovedit competenţe administrative şi spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni şi prin alianţa încheiată cu PDL aţi reuşit să creaţi o forţă puternică a clasei de mijloc. Vă doresc multă determinare şi energie şi sper într-o victorie a dvs. şi a Alianţei Creştin Liberale”

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...