• Fără categorie
  • 0

Iohannis şi Dragnea, cot la cot la Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti

august 6, 2017

Ceremonia comemorativă a Centenarului bătăliei de la Mărăşeşti a început duminică seară în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose şi a mai multor miniştri ai Cabinetului, peste 2.000 de persoane fiind prezente la eveniment. 

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului naţional.

La eveniment participă mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care Adrian Ţuţuianu, Carmen Dan sau Petre Daea. Totodată, sunt prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai corpului diplomatic, ai partidelor politice şi ai cultelor.

În timp ce a fost intonat imnul de stat, au fost trase 21 de salve de tun, în memoria celor care au luptat şi s-au jertfit pentru o Românie unită şi puternică, potrivit Agerpres.

Preşedintele Iohannis a decorat drapelele de luptă ale unităţilor militare succesoare ale tradiţiilor de luptă de acum 100 de ani. De asemenea, eroul veteran Daniel Porumb, care a fost rănit grav într-o misiune în Irak, a vorbit despre semnificaţia Mausoleului de la Mărăşeşti.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *