• Fără categorie
  • 0

Iohannis:România se află pe o direcție ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV

ianuarie 28, 2016

Raportul elaborat de Comisia Europeană, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, confirmă, pentru al treilea an consecutiv, “progresele înregistrate de România cu privire la reforma în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei”, afirmă președintele Klaus Iohannis.

“România se află pe o direcție ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul țării noastre pentru consolidarea statului de drept și independența justiției fiind unul ireversibil. Președintele României constată că există, în prezent, o abordare convergentă la nivel european cu privire la progresele semnificative înregistrate de România în combaterea corupţiei.

Aceste evaluări se regăsesc şi în raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie a.c. Raportul dat publicității astăzi de către Comisia Europeană arată că principalele instituţii din domeniul judiciar şi de integritate au continuat să obțină rezultate impresionante în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Se confirmă astfel sustenabilitatea eforturilor autorităților române și determinarea de a face reformele necesare pentru societatea românească. Preşedintele României susține cu aceeași hotărâre continuarea demersurilor în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei și își exprimă convingerea că anul 2016 va consolida progresele înregistrate, în beneficiul cetăţenilor”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Administrația Prezidențială

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *