Ipoteza BOMBĂ din spatele atacurilor furibunde la adresa DNA-SRI lansate de Băsescu: ”Ce s-a întâmplat din 22 martie încoace?”

aprilie 7, 2015

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa anumitor instituții de forță, precum DNA și SRI, pe care le-a acuzat voalat de anumite abuzuri săvârșite, scrie PSDnews.ro.

De exemplu, Băsescu a precizat, în interviul de luni seară de la B1, că arestările preventive „încalcă orice normă a drepturilor omului” și în timpul mandatului său nu se întâmplau astfel de „abuzuri”, referindu-se la arestările preventive.

Totodată, fostul Președinte a subliniat că îi este silă să îi sune pe Laura Codruța Koveși, Florian Coldea sau Livia Stancu și că, fix a doua zi după terminarea mandatului prezidențial, le-a văzut și ”celelalte fețe” ale celor trei persoane menționate.

Jurnalistul Dan Turturică explică, într-un editorial postat pe blogul personal, ce s-ar fi întâmplat cu Traian Băsescu în ultimele 2 săptămâni de a ajuns să atace atât de dur DNA, SRI și ICCJ.

Potrivit ziaristului România Liberă, în spatele atacurilor furibunde lansate de fostul șef al statului, s-ar afla o presupusă amenințărare a Elenei Udrea legată de faptul că ar putea dezvălui la DNA o serie de informații compromițătoare pentru Traian Băsescu.

”Ce s-a întâmplat din 22 martie încoace? Un singur lucru. Elena Udrea i-a transmis lui Traian Băsescu prin cei doi purtători de cuvânt care i-au rămas fideli, un jurnalist și o fostă tenismenă, că dacă o ține în ritmul ăsta și continuă să laude procurorii, în loc să o sprijine pe ea, va începe să vorbească despre ce anume știa precis și președintele din combinațiile pentru care se află acum după gratii.”, este de părere Dan Turturică.

Potrivit jurnalistului, Udrea a transmis două semnale puternice, unul prin intermediul lui Ion Cristoiu și celălalt prin intermediul Ruxandrei Dragomir, care l-ar fi făcut pe Traian Băsescu să cedeze și să îi facă pe plac fostei șefe PMP.

”Cum se explică atacul furibund al lui Traian Băsescu la adresa DNA, a SRI, a Înaltei Curți? Prin presiunea pe care Elena Udrea o face pentru ca mentorul și protectorul ei să o scape de închisoare. Este singura explicație pentru pirueta grotescă făcută de Traian Băsescu în doar două săptămâni.

Pe 22 martie, la Timișoara, fostul președinte declara: „Am preluat o țară în care justiția a fost la cheremul politicienilor. Am lăsat o țară în care politicienii sunt la cheremul justiției. Politicienii să tremure de frica procurorilor, nu procurorii de frica politicienilor.” Luni seara, la B1 TV, nu doar că Traian Băsescu nu își mai dorea ca politicienii să tremure de frica procurorilor, ba chiar îi acuză pe aceștia de abuzuri repetate, vorbește de guantanamizare și spune că nu i-a sunat pe Laura Codruța Koveși, pe Florian Coldea și pe Livia Stanciu ”de silă”.

Ce s-a întâmplat din 22 martie încoace? Un singur lucru. Elena Udrea i-a transmis lui Traian Băsescu prin cei doi purtători de cuvânt care i-au rămas fideli, un jurnalist și o fostă tenismenă, că dacă o ține în ritmul ăsta și continuă să laude procurorii, în loc să o sprijine pe ea, va începe să vorbească despre ce anume știa precis și președintele din combinațiile pentru care se află acum după gratii.

Primul semnal a fost un articol în care Udrea i-a transmis explicit că se consideră o proastă pentru că (încă) îl protejează. Mesagerul fusese și el la rândul lui amenințat voalat de Udrea, în urmă cu câteva luni, că va vorbi despre sumele cu care l-a plătit dacă va continua să o atace. Maestrul a înghițit în sec și s-a conformat. Nu doar că a încetat să o mai critice, dar a devenit cel mai zelos avocat al ei și cel mai înverșunat critic al dușmanilor ei.

Al doilea semnal, mult mai amenințător, a fost dat prin prezența Ruxandrei Dragomir la Antena 3. În urmă cu o săptămână, fosta tenismenă declara la postul care a măturat ani de zile pe jos cu Elena Udrea că și ea, ”dar și multe alte persoane,” considerau că Traian Băsescu ”putea să facă mai multe pentru Elena. Nu știu. Să vină cu mai multe declarații în favoarea ei. Să o susțină în demersurile pe care ea le-a făcut.” Ce mesaj mai clar pentru Traian Băsescu că ar putea urma un festival de dezvăluiri ale Elenei Udrea împotriva sa?! Și unde?! Și unde?! Exact la televiziunea care ar da orice să poată titra ”Elena Udrea, exclusiv pentru Antena 3: Traian Băsescu știa de fiecare șpagă pe care am luat-o!”

Decizia pe care a luat-o fostul președinte în fața amenințările celei pe care a crescut-o pentru a-i fi succesor? A cedat. Îi face pe plac. Atacă procurorii și urlă în gura mare că Elena Udrea este o victimă a celor care ”guantanamizează” lupta anticorupție. Păcat. Băsescu i-a învins și ne-a scăpat de Năstase, Vântu și Voiculescu și i-a venit de hac o pițipoancă. Mare păcat! România a pierdut un soldat curajos.”, explică Dan Turturică într-un editorial postat pe blogul personal.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *