Iranul face ANUNȚUL care dă peste cap întâlnirea secolului: Ce va face Donald Trump la revenirea în SUA, după summitul cu Kim Jong Un

iunie 13, 2018

Iranul l-a avertizat pe liderul nord-coreean Kim Jong-un să nu aibă încredere în preşedintele american Donald Trump, susţinând că ar putea să anuleze acordul privind dezarmarea nucleară la câteva ore, scrie Reuters, citat de News.ro.

Teheranul a făcut referire la propria experienţă, menţionând retragerea Washingtonului din acordul nuclear.

„Nu ştim cu ce fel de persoană negociază liderul nord-coreean. Nu este exclus ca Trump să anuleze acordul chiar înainte să ajungă acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului iranian, Mohammad Bagher Nobakht.

Nobakht a pus la îndoială credibilitatea lui Trump. „Acest om nu reprezintă poporul american şi ei se vor distanţa de el la viitoarele alegeri”, a adăugat el.

Trump şi Kim au căzut de acord în cadrul summit-ului din Singapore să colaboreze pentru o dezarmare nucleară a peninsulei coreene iar Washingtonul a oferit garanţii de securitate.

Trump a insistat ca orice acord cu Coreea de Nord să includă o dezarmare nucleară ireversibilă şi verificabilă.

Israelul, care a lăudat decizia lui Trump privind acordul nuclear cu Iranul, a salutat summit-ul cu Kim: „Este un pas important pentru a dezarma nuclear peninsula coreeană”, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

„Preşedintele Trump are o atitudine fermă şi împotriva încercărilor Iranului de a obţine arme nucleare”, a adăugat el.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *