ISIS a făcut anunţul în urmă cu puţin timp: Ce s-a întâmplat cu unul dintre cei mai importanţi oameni ai grupării teroriste

septembrie 1, 2016

Unul dintre responsabilii cei mai vechi ai organizației teroriste Stat Islamic, purtătorul său de cuvânt Abu Muhammad al-Adnani, a fost ucis în Siria, la Alep, a anunțat marți agenția de propagandă Amaq a SI.

Potrivit Amaq, Al-Adnani a fost ucis “în timp ce supraveghea operațiunile pentru respingerea campaniilor militare împotriva Alep”, fără a se preciza data morții sale.

Abu Muhammad al-Adnani s-a remarcat cerând susținătorilor Stat Islamic să treacă la acțiune în țara lor de origine utilizând orice armă disponibilă — cuțit, piatră sau vehicul — împotriva cetățenilor țărilor membre ale coaliției antijihadiste, un apel care a inspirat atacuri în special în Europa.

Autorul atacului mortal asupra unui polițist francez și a soției sale la locuința lor din Paris l-a menționat pe Al-Adnani într-o înregistrare video, precizează Reuters.

“După o lungă călătorie încununată de sacrificii, șeicul Abu Muhammad al-Adnani s-a alăturat martirilor și eroilor apărând islamul și luptându-se cu dușmanii lui Dumnezeu”, potrivit unui mesaj al Stat Islamic difuzat de agenția de propagandă Amaq.

Provincia Alep și orașul cu același nume sunt teatrul unor lupte violente între diferiți actori angrenați în războiul din Siria — regimul sprijinit de Rusia, rebeli, alianța kurdo-arabă a Forțelor democratice siriene, jihadiști ai Stat Islamic, coaliția internațională anti-jihadistă condusă de SUA și, de curând, forțele turce, notează AFP.

Al-Adnani era un sirian din Idlib, care a jurat credință Al-Qaida cu peste un deceniu în urmă și s-a aflat în detenția forțelor americane în Irak, potrivit Brookings Institution.

El a fost principala voce de propagandă a grupării SI, după ce a anunțat în iunie 2014 constituirea așa-zisul califat în care erau incluse teritorii din Irak și Siria.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *