Istvan Attila extremistul de orgine maghiară reținut de procurorii DIICOT

decembrie 2, 2015

Istvan Attila, extremistul de orgine maghiară care plănuia un atentat terorist în timpul paradei de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, a fost arestat preventiv.Reținut de procurorii DIICOT, Curtea de Apel București a decis marți arestarea preventivă pentru 30 de zile acuzat că voia să detoneze o bombă artizanală suficient de puternică încât să facă zeci de morţi.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Beke Istvan Attila va fi dus în arest.

Beke Istvan a fost reținut marți de procurorii DIICOT, în jurul orei 04,00, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de tentativă la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea și combaterea terorismului.

Ulterior a fost audiat la sediul DIICOT din București, apoi prezentat în fața unui judecător de la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

“Materialele și dispozitivele ridicate la perchezițiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetățenii români și bunurile acestora, acțiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Român de Informații”, susține DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse judiciare, la perchezițiile efectuate de procurori au fost găsite la un poligon de antrenament air soft de lângă Covasna materiale pirotehnice și electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre și care sunt interzise pentru deținere.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *