• Fără categorie
  • 0

ISU, șpaga și mafioții

noiembrie 8, 2015

Cine minte în legătură cu incendiul de la clubul Colectiv în urmă căruia numărul morților se ridică acum la 43? Raed Arafat? Cei trei patroni inconștienți, plini de tupeu? Toate autoritățile? Cine sunt de fapt cei care ascund tot adevărul așa cum se întâmplă de ani buni și la complexul Flora unde nici o echipă de control, fie ea de la pompieri, de la Primăria Capitalei sau din orice altă instituție nu se încumetă să țină piept mafiei?

Raed Arafat minte?

Un document uluitor a apărut zilele trecute legat de dezastrul care s-a produs cu o săptămână în urmă la clubul Colectiv. Ce reiese din acest document? Că, de fapt, angajații ISU ar fi fost să vadă cum stă treaba la clubul Colectiv și în septembrie 2014 dar și în primăvara acestui an. Atunci de ce toată lumea spune că nu a auzit de vreun control? Pentru că cei de la pompieri au făcut niște treburi ordinare la care nici cu gândul nu ne-am putea duce. Se spune că cei doi angajați ai ISU au ntocmit anumite documente pentru autorizarea anti-incendiu a clubului Colectiv, dar ca reprezentanți ai unei societăți comerciale, nu ai instituției de stat unde aceștia erau angajați! Ce înseamnă asta? O bătaie de joc pe față! Și de ce să fi făcut un contract pe o altă firmă? Răspunsul este unul singur: ȘPAGA! Nenorocita asta de șpagă care în România e la loc de cinste și la care se înghesuie toți, fie șefi, fie angajați. Dar odată luată această șpagă, după cum singuri am observat, cei doi angajați ai ISU au uitat să mai facă și ceva contra incendiului și s-au dus liniștiți să-și mănânce banii. În ceea ce-i privește pe cei trei patroni ai clubului Colectiv, de ce să-și facă ei probleme că vreo scânteie ar putea incendia totul, când știau că au dat cât li s-a cerut? Și uite așa, ascunzându-se unii pe ceilalți, am ajuns ca zeci de persoane să moară și alte câteva sute aflate acum pe patul spitalelor, să nu-și mai dorească să mai trăiască. Cine plătește pentru toate aceste lucruri? Depinde. Cum de ce? Bineînțeles de câtă mită se mai dă în continuare ca să fie acoperite toate ordinăriile făcute. De ce a mințit Raed Arafat? Dar dacă are și el o mică contribuție în această nenorocire, ținând cont de faptul că are un trecut dubios? La asta nu s-a gândit nimeni? Cu șpaga pe care au primit-o și cei de la primăria sectorului 4 ce s-a întâmplat? L-au luat pe Piedone și l-au băgat în închisoare și am rezolvat totul cu asta? Când veți deschide ochii cu adevărat, domnilor guvernanți asupra adevăratei gravități a problemei? Când vom muri toți fără să știm cum?

Nevasta generalui Mireț, director în firma lui Dumitru Puzdrea

Când au venit ultima dată cei de la pompieri să verifice cum funcționează complexul Flora? De fapt, se pare că nu au venit niciodată, întrucât de la bun început cărțile au fost făcute. Cine le-a amestecat? Puzdrea, împreună cu fostul șef al pompierilor, generalul Ioan Mireț. Nu a avut nici o îndoială vreodată domnul general că nu a procedat corect, atâta timp cât mita a curs cât a vrut, iar beneficiile familiei au venit rând pe rând. Cum ar fi de exemplu faptul că Puzdrea a angajat-o chiar pe nevasta lui Mireț la complexul Flora, pe post de director. Ca să contribuie și el cu ceva la bugetul familiei, nu-i așa? Nici unul nu s-a gândit însă că în toți acești ani bucureștenii puteau pierde lupta cu viața. Important pentru Puzdrea era să nu piardă contactul cu libertatea și să ajungă aruncat prin vreo pușcărie, unde să rămână mult și bine, până când se plictiseau de el. Pentru că totul a decurs conform planului, Puzdrea s-a gândit să meargă cu prietenia și mai departe, așa că l-a luat pe Mireț, mare iubitor de tenis la rândul său, ca însoțitor în toate turneele în care acesta pleca. Desigur că în tot acest timp nimeni nu a pus vreo întrebare referitoare la clădirea ridicată în incinta complexului Puzdrea peste cele două apeducte care alimenteaz Bucureștiul cu apă. Nici domnul general Mireț și nici cei de la Apa Nova. Cum să renunțe reprezentanții instituției la o asemenea viață fericită trăită pe banii lui Dumitru Puzdrea? De la cine mai mâncau eu atât de bine și fără nici un fel de stres? Doar că domnul Bruno Roche, șeful cel mare al societății, a făcut o greșeală fantastică acum câțiva ani când singur-singurel, fără să-l pună nimeni, dar speriat de moarte întrucât fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin deschisese un proces în care venise cu date concrete, a făcut o declarație incendiară: a recunoscut cât de grav a încălcat mafiotul Legea Apelor prin acea construcție. Atât și nimic mai mult. Ne putem da seama și singuri cât de mult a pompat Puzdrea ca să nu mai deschidă acel Roche gura niciodată. Ce facem în aceste condiții domnilor anchetatori? Nici acum, în cel de-al 12-lea ceas, când în fiecare zi tot mai mulți îngeri se duc la Cer, nu vă ocupați de complexul Flora? Chiar vreți să ajungem în situația în care într-o bună zi Bucureștiul nu va mai fi decât o simplă amintire? E mai importantă șpaga acestui nenorocit decât viața oamenilor care nu au greșit cu nimic decât cu faptul că sunt obligați să trăiască în același oraș cu un vierme?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *