• Fără categorie
  • 0

Jandarmeria Română, reacție față de protestele din această seară

decembrie 10, 2017

Jandarmeria Capitalei a luat decizia de a monta un autobloc pe bulevardul Kiseleff pentru a limita accesul maşinilor care vin de pe strada Monetăriei către Piaţa Victoriei, un singur sens de circulaţie fiind afectat, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgian Enache.

Acesta a precizat că, până în prezent, nu au fost sesizate incidente.

Jandarmeria Capitalei a împărţit manifestanţilor pliante, filmuleţe, pliante cu recomandări pentru a manifesta paşnic şi civilizat şi pentru a nu fi incidente neplăcute.

Au fost mobilizate şi efective de jandarmi călare pentru a se asigura liniştea publică.

“Jandarmii sunt în piaţă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Suntem pregătiţi şi avem experienţă să gestionăm astfel de situaţii, aşadar lucrurile sunt sub control. (…) S-a blocat doar un sens de circulaţie pentru maşinile care făceau dreapta de pe strada Monetăriei pe Kiseleff către Piaţa Victoriei. În rest, se poate circula pietonal pe Kiseleff fără probleme”, a mai spus oficialul Jandarmeriei Capitalei.

Potrivit unor surse, aproximativ 10.000 de persoane protestează, duminică, în Piaţa Victoriei, împotriva proiectelor de modificare a legilor justiţiei.

Ei scandează “Justiţie, nu corupţie!”, “PSD, ciuma roşie!”, “Rezistăm, nu cedăm”, “Hoţii!”.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje, precum “Toţi pentru justiţie!” sau “Nu-mi furaţi viitorul!”.

De asemenea, unii protestatari au cruci pe care sunt scrise: “Rujeolă”, “Imunoglobulină”, “Marii arşi”, “Medicamente lipsă”, “Rezidenţiat”, “Tuberculoză”, “Medicină de familie”.

La protest sunt prezenţi şi preşedintele PNL Ludovic Orban, cel al USR, Dan Barna, precum şi fostul premier Dacian Cioloş. Prin cei care protestează se mai numără vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, senatorul liberal, Florin Cîţu, foştii miniştrii Vlad Voiculescu, Raluca Prună, Dragoş Pîslaru şi Violeta Alexandru.

Poliţia Rutieră a restricţionat traficul pe Bulevardul Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, şi pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei, dar şi pe strada Paris.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *