Jihadiştii din Statul Islamic NU AU LIMITA in crimele oribile pe care le comit

ianuarie 14, 2015

Cine se mai îndoia cumva că jihadiştii din Statul Islamic au vreo limită în crimele oribile pe care le comit în serie şi cu care nu ezită să se laude nu mai are absolut niciun motiv s-o facă! Marţi, 13 ianuarie, Daech (acronimul în arabă al Statului Islamic) a difuzat un video care prezintă un puşti de 10 ani ce împuşcă doi bărbaţi acuzaţi că ar fi lucrat pentru serviciile de informaţii ruseşti.

Potrivit ziarului „Huffington Post”, clipul video are şapte minute şi prezintă doi bărbaţi îngenuncheaţi care sunt ucişi de un copil după ce fuseseră filmaţi în timpul interogatoriilor referitoare la faptul că ar fi încercat să se infiltreze printre jihadiştii Statului Islamic care acţionează în Siria.

Având titlul în engleză „Descoperirea unui inamic intern”, clipul este comentat în rusă şi începe cu interogatoriul luat unuia dintre cei doi, care spune că este kazah. Primul declară că a fost recrutat de Serviciile de Informaţii ruseşti (FSB) pentru a se apropia de unul dintre combatanţii Statului Islamic, al cărui nume nu este spus. Cel de al doilea, a cărui naţionalitate nu este dezvăluită, dar care susţine că înainte a lucrat pentru FSB, însă în Rusia, spune că a primit misiunea de a ucide un militant al Daech, dar fără a-i prezenta identitatea. Cei doi au zis că li s-a cerut să colecteze şi să transmită informaţii privind membrii Statului Islamic din Siria.

După interogatorii, clipul video se întrerupe, pentru a face loc unei scene exterioare în care se vede un membru al Daech cu barbă, îmbrăcat într-o pânză de sac, ce stă lângă un copil înarmat cu pistol. Militantul recită versete religioase şi declară că ambii bărbaţi „sunt deţinuţi de puii de leu ai Califatului”. Copilul are părul lung şi este îmbrăcat cu un flanel şi pantaloni militari. Cei doi acuzaţi, purtând bluze de culoare întunecată, stau în genunchi în faţa bărbatului şi copilului. Acesta din urmă trage în capul fiecăruia, apoi de mai multe ori după ce ei s-au prăbuşit. Ulterior, copilul apare într-un alt clip video de propagandă, domeniu în care, după cum spun specialiştii, islamiştii sunt foarte bine pregătiţi.

Folosirea copiilor în atare crime de către Statul Islamic nu este o noutate, aşa cum nu reprezintă o premieră apariţia copiilor-kamikaze printre mişcările islamiste integriste. Au fost consemnaţi mai întâi în teritoriile palestiniene, apoi în Irak sau Afganistan, iar zilele trecute în Nigeria, când o fată de 14 ani din secta islamistă integristă Boko Haram, purtând la brâu o centură de dinamită, a explodat într-o piaţă publică, ucigând zeci de persoane.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *