• Fără categorie
  • 0

Kelemen Hunor refuză PSD: UDMR ar fi vrut să facă parte din Guvern

decembrie 19, 2016

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat luni că a avut o primă discuţie cu reprezentanţii PSD şi ALDE, dar încă nu au ajuns la o concluzie finală, adăugând că o eventuală colaborare va fi doar la nivel parlamentar.

“Orice discuţie e importantă când e vorba de Parlament, de Guvern, de ţară, de economie şi vom vedea. Noi niciodată nu am refuzat dialogul nici cu domnul Dragnea, nici cu altcineva. În rest, vom vedea mâine, poimâine, nu pot să vă dau multe amănunte. Astăzi am avut deja o primă discuţie, dar încă nu am ajuns la o concluzie, hai să-i spunem, finală, nu am ajuns la ceva ce poate fi prezentat opiniei publice”, a declarat Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului, scrie agerpres.ro.

El a adăugat că UDMR nu va fi la guvernare şi că va colabora cu PSD şi ALDE numai la nivel parlamentar.

“De Guvern nu vorbim. Ei au o coaliţie formată, un acord politic semnat, o majoritate asigurată, vorbim doar de o colaborare parlamentară punctuală şi atât. Dacă ar fi fost vorba de Guvern, am fi semnat şi noi un acord de coaliţie. Nu trebuie să discutăm despre altceva decât de o colaborare parlamentară pe anumite subiecte, pe anumite teme, proiecte importante pentru fiecare cetăţean. Guvernarea este exclusă în acest moment. Am discutat în această seară despre toate aspectele sociale, economice, inclusiv infrastructură şi drepturile minorităţilor naţionale, despre asigurarea aplicării legislaţiei. Am discutat şi despre acel blocaj care există în foarte multe cazuri legate de minorităţi, de drepturile minorităţilor. Dacă va fi un acord de colaborare, va cuprinde toate domeniile economice, sociale, inclusiv drepturile omului, drepturile minorităţilor naţionale”, a spus el.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *