Klaus Iohannis și-a amânat vizita în Republica Moldova

ianuarie 19, 2015

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, convorbirea telefonică între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-a realizat la iniţiativa înaltului demnitar de la Chişinău, dialogul fiind dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova şi negocierilor în vederea alcătuirii unui nou guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această ţară condiţiile pentru vizita lui Iohannis, preconizată iniţial în 22-23 ianuarie.
Potrivit sursei citate, “preşedintele Iohannis i-a mulţumit lui Timofti pentru prezentarea circumstanţelor politice actuale şi şi-a exprimat din nou speranţa că un guvern puternic, reprezentativ şi cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chişinău”.
În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chişinău a preşedintelui Klaus Iohannis să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.
Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *