Laszlo Tokes cere ca România să fie pedepsită după modelul Poloniei

februarie 7, 2018

Europarlamentarul Laszlo Tokes a avut o intervenție tăioasă în dezbaterea din Parlamentul European privind legile justiției și pericolele ce amenință statul de drept în România.

“Comisia Europeană trebuie în sfârșit să se lepede de aplicarea dublei măsuri și să nu urmărească cu părtinire politică pedepsirea Ungariei și Poloniei pentru presupusa lezare a principiilor statului de drept, ci să tragă la răspundere guvernul socialist al României pentru călcarea gravă și sistematică a normelor europene“, a declarat Laszlo Tokes.

Potrivit lui Tokes, justiția din România nu trebuie subordonată politicului, “cu atât mai puțin unui partid socialist de obârșie comunistă, corupt până în măduva oaselor!”

La sfârșitul anului 2017, Comisia Europeană a declanşat o procedură fără precedent împotriva Poloniei, care poate duce la suspendarea dreptului de vot al Varşoviei în cadrul UE, ca urmare a controversatelor reforme privind justiţia.

“Piatra de temelie a statului de drept este faptul că nimeni nu este mai presus de lege. Nici măcar șeful oligarhic de partid Liviu Dragnea, având antecedente penale și pus sub acuzație penală! Comunitate maghiară din România, privată de numeroase drepturi, susține restabilirea statului de drept, în consens cu exigențele democrației europene, alături de societatea majoritară românească”, a mai spus în luarea sa de cuvânt membrul Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat).

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *