Laura Georgescu refuză să demisioneze

noiembrie 13, 2015

Șefa Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) Laura Georgescu, refuză să demisioneze, dar și-a delegat joi dreptul de semnătură vicepreședintelui Consiliului, Răsvan Popescu.

“Personal, am luat în calcul și o demisie, chiar dacă am conștiința faptului că nu am făcut nimic ilegal, însă această decizie va veni atunci când instituțiile abilitate vor demonstra că am încălcat voit, premeditat și cu bună știință legea. Deocamdată pot afirma cu tărie că toată viața m-am raportat la lege. Inclusiv în această instituție, atunci când a trebuit să luăm decizii. Îmi asum anumite carențe, anumite întâmplări contextuale, mai puțin fericite, provocate, nepremeditat, pentru care îmi cer, din nou, scuze dumneavoastră și tuturor angajaților CNA. Pentru că orice explicații suplimentare date de mine, fie ar putea cădea în derizoriu, fie ar putea fi reinterpretate în fel și chip, mă opresc la a afirma faptul că deleg, fără nicio rezervă, dreptul de semnătură colegului meu Răsvan Popescu, cu dorința ca CNA să funcționeze, repet, în condiții de normalitate și performanță”, a declarat joi Laura Georgescu.

“De un an și jumătate nu am purtat cu niciunul dintre colegii mei vreo discuție pe tema dosarului în care sunt acuzată de abuz în serviciu și nu am angajat în niciun fel instituția, punându-mă la dispoziția organelor abilitate doar în calitate de persoană fizică”, mai spus Georgescu.

Răsvan Popescu a precizat că decizia semnată de Laura Georgescu va fi afișată la avizier, dar că statele de salarizare vor fi semnate în continuare de ordonatorul principal de credite.

Decizia Laurei Georgescu a venit după ce în şedinţa de marţi, Valentin Jucan, membru CNA, a dat drumul unei înregistrări audio la volum ridicat cu “vocea străzii”, spunând că va bloca toate şedinţele Consiliului până când Laura Georgescu va fi înlăturată de la conducerea CNA. Marţi, majoritatea membrilor CNA au votat să trimită Comisiilor de Cultură din Parlament o solicitare “pentru stabilirea unei întâlniri şi identificarea de soluţii comune pentru rezolvarea problemelor din CNA, care sunt cauzate de faptul că Laura Georgescu se află la conducerea instituţiei”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *