Lia Olguța Vasilescu, despre părintele cu indemnizație de 35.000 de euro, lunar: Ar trebui să contribuie 200 de ani la stat

mai 13, 2017

Lia Olguța Vasilescu, despre părintele care ia indemnizație de creștere a copilului  de 35.000 de euro, lunar. Ministrul Muncii a scris pe Facebook că acesta ar trebui să contribuie 200 de ani la stat, pentru suma pe care o primește în cei doi ani, pentru a acvoperi cuantumul unei asemenea indemnizații.

”Nu e singurul care primește 35 000 euro indemnizație de creștere copil! Știți câți ani trebuie să contribuie un astfel de tătic care primește timp de doi ani, lunar, o sumă de 100.000 lei? 200 de ani!!! Și unii spun că merită astfel de indemnizații pentru că „au cotizat destul la stat”. N-am auzit pe nimeni care să fi muncit 2400 de luni, adică 200 de ani, cât să acopere cuantumul unei astfel de indemnizații!”, a scris ministrul în postarea de pe pagina de socializare.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că analizează și urmează să propună Guvernului introducerea plafonului la indemnizația pentru creșterea copilului, „undeva între 5.000 și 10.000 lei”. Vasilescu a menționat că devine o practică ca angajatorii să plătească salarii mai mari în ultimele luni de sarcină, astfel încât cuantumul indemnizației să crească.

Premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat ministrului muncii să facă rapid o analiză pe această temă.

„Mi-aș dori ca această analiză pe care o faceți să o facem destul de repede, astfel încât, pe de o parte, să luăm o decizie, dacă e de luat o decizie în acest sens, dar să fim și noi și românii informați despre anumite decizii pe care putem să le luăm”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Guvernul ia în calcul plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, la o sumă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, a declarat, pentru Libertatea, că este vorba despre o propunere, iar specialiștii de la Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii vor analiza dacă ar fi oportună plafonarea. În plus, Alina Petrescu menționează că impactul acestei măsuri ar viza aproximativ 600 de beneficiari, din totalul de peste 150.000.

Referitor la plafonarea indemnizațiilor, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus că, prin plafonare, vor fi afectați doar cei care ”au bulversat sistemul şi i-au pus să plătească astfel de sume mari”.

Libertatea a prezentat recent cele mai mari indemnizații de creștere a copilului, pe care statul român le plătește, în prezent. Un avocat din București primește 159.000 de lei, lunar, de la stat pentru creșterea copilului. Potrivit listelor nedate publicității, cele mai mari indemnizații sunt plătite în județele București, Constanța, Arad, Galați, Maramureș, Sălaj și Buzău, iar beneficiarii au funcții de conducere, dar și venituri din activități independente și drepturi de proprietate intelectuală și drepturi de autor.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *