Lia Olguţa Vasilescu:” Scăderi salariale de până la 40% pentru unii bugetari”. Ministrul Muncii a făcut unele clarificări

februarie 1, 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, joi, că vor exista scăderi salariale „între 10 și 40%”, începând cu 1 ianuarie 2018, dar a susținut că este vorba despre „unii dintre bugetari”.

 

Ministrul Muncii a invocat exemplul președintelui României, Klaus Iohannis, al cărui salariu, a spus ministrul, scade cu 40%.

”Președintele României va avea salariul tăiat pe legea salarizării, la fel și miniștri, alți demnitari și directori de instituții cu salarii foarte mari. (…) Noi am vrut să creștem salariile mici, adică la aproximativ 60% dintre bugetari. Vom face asta etapizat, până în anul 2022. Președintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Și mie mi s-a tăiat salariul, la fel și altor miniștri. Toți bugetarii vor avea o creștere pe brut la 25% de la 1 ianuarie 2018, echivalentul de 4% net.”, a delcarat Olguța Vasilescu, pentru Antena 3.

În ceea ce privește salariile din Educație, ministrul Muncii a spus că vor fi creșteri la 20%. La fel vor fi creșteri și la salariile medicilor.

Efectele legii salarizării se văd deja la Satu Mare, acolo unde mai mulți directori și șefi din instituțiile de cultură au aflat, zilele trecute, că veniturile lor vor scădea considerabil, în unele cazuri chiar și cu 1700 de lei, informează Digi24.

Oamenii sunt revoltați și sunt deciși acum să dea statul român în judecată.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *