Limbajul codificat al lui Oprescu și Puzdrea (VIDEO )

septembrie 8, 2015

Nimeni nu se aștepta ca tocmai tatăl mafiei, Sorin Oprescu să fie prins în timp ce lua mită. Dar este un semnal clar că lupta împotriva corupției continuă. Ceea ce nu e rău într-o țară în care excrocii ne sfidează pe față. Drept urmare, arestarea primarului general al Capitalei a speriat întreaga lume politică.

Procurorii au scos parchetul din casă

Nu mai puțin de opt ore au percheziționat oamenii legii locuința lui Sorin Oprescu. Ce au căutat? Milionul de euro pe care se spune că l-a încasat din șpagă doctorul iubitor de mită în perioada 2013-2015. Pentru că cei 25.000 de euro pentru care a fost înhățat era doar o primă tranșă din sumele enorme pe care le cerea și ulterior le primea Oprescu de la cei care vroiau să facă contracte cu Primăria Capitalei. Supărați că nu au găsit acești bani, oamenii legii au recurs la o ultimă metodă: au scos până și parchetul din casă, însă aceștia nu au fost de găsit. Adevărul este că nu te poți pune cu Oprescu. O fi el un excroc de marcă, dar prost nu e. Nu a vrut să lase urme așa că a ascuns banii în locuri unde probabil nici cu gândul nu gândești. Cine știe ce conturi a deschis primarul Capitalei în vreun off-shore departe de ochii lumii și niciodată acel milion de euro nu va mai fi găsit. Așa că anchetatorii nu au decât că caute până n-or mai putea, rezultatul va fi același. Ce-au mai descoperit anchetatorii? Că pentru a intra în posesia mitei, Oprescu folosea și un limbaj codificat, asemenea mafioților. Păi dacă face parte din această categorie, de ce să ne mai mire? Surprizător este și modul în care a fost prins primarul Capitalei. Pentru a pune mâna pe el, procurorii i-au instalat aparatură unuia dintre prietenii șpăgarului, respectiv directorului cimitirelor, iar Oprescu s-a dat de gol fără să știe ce-l așteaptă. Domnule Oprescu, chiar credeți că veți putea să vă puneți cu metodele incredibile ale procurorilor, când vine vorba să pună la un colț un mafiot? Aceștia doar trebuie să vrea să facă un lucru și dacă s-au hotărât nimeni nu mai are scăpare.

Băsescu a luat și el o șpagă de 4 milioane de dolari

Cu siguranță că nu doar acel milion de euro a intrat în buzunarele lui Sorin Oprescu. Asta este doar ce au reușit să descopere anchetatorii până în acest moment, dar nu se vor opri aici. Ca să afle cât mai multe informații despre cum trăia acest ordinar, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție i-a băgat la răcoare și pe patru directori din Primăria Capitalei, printre care și directorul economic. Cum ordinăria lui nu are limite, ce  credeți că făcea acesta în timp ce lua mită? Băga la greu plângeri la CSM și se plângea de tergiversarea dosarelor legate de primărie. Doar că nici acolo nu a avut succes. Dar mai contează când banii îți vin pe bandă rulantă? Știți ce e cel mai grav domnilor anchetatori? Că sumele uriașe nu au venit din partea a patru denunțători care brusc s-au hotărât să se plângă că i-au dat primarului general al Capitalei sume uriașe, ci de la Dumitru Puzdrea. Și asta pentru că Primăria Capitalei este abonata acestui excroc nu de ieri de azi, nu de pe vremea lui Oprescu, ci chiar de când la cârma instituției se afla Traian Băsescu. Pentru că fostul președinte al României a fost primul primar care s-a lăsat uns de Dumitru Puzdrea. Ne vine să credem sau nu, Băsescu a fost cel care l-a ajutat pe Puzdrea să reușească să intre ilegal în posesia terenului de la Flora, primind în schimb o mită care, spun gurile rele, ar ajunge la suma de 4 milioane de dolari. Și acum Băsescu vine să dea cu gura despre Sorin Oprescu? Chiar nu are pic de rușine? Crede domnul Oprescu că nimeni nu îi va pune piciorul pe cap? Și apropo de sistemul codificat folosit de Oprescu, oare ce cuvinte cheie folosea în întâlnirile cu Puzdrea?

 

Udrea vrea să-i ia locul doctorului șpăgar?

Arestarea lui Sorin Oprescu s-a potrivit foarte bine, spune gura târgului cu o dorință foarte mare a lui Băsescu. Aceea de a avea din nou drumul deschis către Primăria Capitalei. Variantele sunt două: ori va candida Băsescu din nou ori, cel mai probabil, acesta vrea să o bage la înaintare pe Elena Udrea. Drept urmare, se așteaptă ca aceasta să-și rezolve cât mai repede posibil problemele cu justiția ca să înceapă jocurile. Ce înțelegem din asta? Că se trăiește foarte bine la Primăria Capitalei și se fură la greu, existând slabe șanse ca nenorociții să fie prinși. Ce ar însemna venirea Elenei Udrea la Primăria Capitalei? Cea mai mare bucurie pentru mafiotul Dumitru Puzdrea. Pentru că ar putea continua ordinăriile la complexul Flora cel puțin atâta timp cât Udrea sau Băsescu ar sta cu fundul pe scaunul moale. Mai ales că Udrea și Puzdrea sunt prieteni vechi care au făcut afaceri mai mult decât profitabile împreună. Trebuie să ne reamintim că atunci când Puzdrea a vrut să vândă complexul Flora pentru că primise o ofertă de nerefuzat din partea unor afaceriști turci, a cerut ajutorul Elenei Udrea și al lui Dorin Cocoș și le-a promis acestora un comision uriaș. Ce arată asta? Că avea încredere maximă în ei, întrucât societatea avea (și are și acum) cartea funciară blocată și nu poate nimeni să miște un deget. Bine, asta nu înseamnă că a avut Puzdrea vreun stres să construiască recent service-ul acela auto în incinta complexului. Doar era Sorin Oprescu la cârma primăriei, nu-i așa? Drept urmare nu ar fi existat nici o posibilitate să se trezească peste noapte cu vreun control. Și-apoi mita uriașă pe care mafiotul o dă acoperă orice ilegalitate. Aveți destule dovezi domnilor anchetatori ca să începeți să-i arătați lui Dumitru Puzdrea că legea e valabilă și pentru mafioți?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *