Lis, Puzdrea și Oprescu, nașii corupției din România

septembrie 14, 2015

Se spune că dacă îi dai publicului numai mizerii, în timp acesta va fi avid după lucrurile urâte și grosolane. Dar ce altceva să vadă românul pe la toate posturile de televiziune, ce să citească în presă dacă nimic bun nu se întâmplă în țara asta? Dacă rând pe rând, ies la iveală tot mai multe nenorociri comise de oameni la care te așteptai să aibă o anumită conduită grație funcției pe care au o au și o coloană vertebrală demnă de invidiar. În România însă drepturi și libertăți au doar ei.

Noi, oamenii de rând suntem obligați să fim mulțumiți doar cu pâinea pe care o punem pe masă. Cine e de vină? Sistemul, strigă toată lumea într-un glas. Dar facem ceva să oprim acest sistem nesimțit, care în curând ne va termina pe toți? N-ar trebui să ieșim ca pe vremuri cu furcile și coasele dacă altfel nu se poate, ca să-i stârpim pe acești șobolani ai societății? Pentru că în grija justiției, va fi din ce în ce mai rău. De o săptămână întreagă se tot vorbește de excrocheriile lui Sorin Oprescu și de aparatul său de bruiaj care a fost instalat chiar în propria-i locuință. Acum s-a aflat că acesta era ilegal (de parcă noi nu știam) pentru că în februarie anul acesta același sistem de care pomeneam mai sus a scos o hotărâre de guvern care interzicea folosirea unor astfel de aparaturi.

L-a împiedicat oare pe Sorin Oprescu această lege să facă ce vrea el? Din câte se vede nu. Cum nu l-a împiedicat pe vremuri pe Viorel Lis să dea o lege prin care să anunțe că orice clădire ridicată ilegal va fi una cu pământul, dar să uite total de una dintre cele mai importante locuri unde ilegalitatea e la ea acasă, complexul Flora. Și uite așa, tot ce a considerat Lis că trebuie demolat a fost demolat (desigur, dacă patronii acelor locații știau cum să miște din urechi totul ar fi fost mușamalizat) iar Flora lui Dumitru Puzdrea a rămas neatinsă. Totul a fost însă bine pus la punct, după un scenariu regizat temeinic de Viorel Lis și complicii săi. Fostul primar al Capitalei și actualul păcănel și-a luat cu el o sumedenie de cameramani, ziariști dar și buldozeriști cu mașini cu tot și a ajuns în fața complexului Flora ca să arate că el este împotriva corupților.

Dar, ce să vezi? În stilu-i caracteristic de mafiot cu acte în regulă, Puzdrea l-a invitat în biroul său, apoi cei doi au zăbovit ceva vreme și când Lis a ieșit la suprafață radia de fericire. Motivul îl putem intui: avea buzunarele doldora cu bani, din câte se aude pe la colțuri vreo câteva sute de mii de dolari. Prima tranșă, clar, pentru că de atunci Puzdrea a devenit întreținătorul său. Lucru care se întâmplă și acum, Păcănelul primind din ce spun gurile rele o rentă atâta timp cât va trăi. Desigur că lui Dumitru Puzdrea îi este foarte frică ca nu cumva Lis să deschidă gura, de aceea procedează așa, căci amnezic sau nu, Vio e aprig la mânie și nu se știe niciodată ce ar putea scoate pe gură. Aceeași strategie a aplicat-o Puzdrea și cu Sorin Oprescu, care știa de la înaintașii săi ce se întâmplă la Flora, era bine informat și cum a intrat Puzdrea în posesia terenului care de drept va aparține totdeauna Primăriei Capitalei dar și ce sume imense a pus la bătaie ca să fie lăsat să ridice acolo en-gros-ul plus o clădire așezată direct peste cele două apeducte care alimnează Bucureștiul cu apă.

Informați sută la sută au fost și cei de la Apa Nova, care s-au dat singuri de gol cu ani în urmă, când marele boss al instituției în persoană a dat un comunicat oficial prin care spunea cât de grav a încălcat Puzdrea Legea Apelor. Acum nu vă gândiți că l-a apucat așa brusc pe șeful Apei Nova să facă asemenea dezvăluiri incredibile. Ei, aș. I-a fost frică să nu o pățescă grav pentru că fostul asociat al lui Dumitru Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin începuse o aprigă luptă pentru aflarea adevărului. Care însă nu a ținut prea mult pentru că amicii mafiotului, magistrați și polițiști au mușamalizat totul. Așa cum nu s-a dorit să fie descoperit aparatul de bruiaj al lui Oprescu (deși se știau multe, ținând cont de faptul că însuși primarul spunea că era informat de faptul că e urmărit), tot așa nimeni nu vrea să fie Puzdrea pus la pământ.

Motivele sunt multe, pentru că implicați în mafia acestui ordinar sunt personaje importante ale României, începând cu Elena Udrea, Dorin Cocoș sau Traian Băsescu, cel care atunci când era primar a luat la rându-i o șpagă de vreo 4 milioane de dolari ca să-i semneze lui Puzdrea niște hârtioare fără de care generalul șpăgii nu ar fi putut niciodată să ajungă fals proprietar al terenului de la Flora. Apoi să nu uităm de faptul că însuși directorul Mădălin Ionescu din cadrul Primăriei capitalei, cel care se ocupă direct cu datul sau luatul autorizațiilor de funcționare făcea afaceri de mare succes cu Puzdrea, ba chiar l-a dorit pe mafiot ca asociat al său într-o firmă de asfaltat pe care o administra. Dacă mai vorbim că Puzdrea e susținut de mari nume din poliția română, că-și bea cafeaua cu fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu sau că fosta șefă Antimafia, Alina Bica i-a măsluit cele mai importante dosare, deja am înțeles totul. Deocamdată mai marii României au nevoie de banii lui Puzdrea. Când nu vor mai fi interesați, golanul va fi aruncat ca o măsea stricată. Dar cât va mai dura asta?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *