Liviu Dragnea:Instalarea Guvernului Pavel Filip este un prim pas pe calea stabilității politice

ianuarie 22, 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că instalarea Guvernului Pavel Filip la Chișinău este un prim pas pe calea stabilității politice, sociale și economice în Republica Moldova, România având datoria, alături de UE și SUA, să sprijine eforturile Executivului.

“Instalarea Guvernului Pavel Filip este un prim pas pe calea stabilității politice, sociale și economice în Republica Moldova. Alegerile anticipate, dorite de forțele pro-ruse și de o parte a participanților la manifestațiile de stradă de la Chișinău, nu ar face altceva decât să adâncească și mai mult criza politică, ceea ce ar avea drept consecință devierea Moldovei de la parcursul european”, spune Liviu Dragnea, într-un comunicat transmis joi, precizând că “guvernul actual este emanația unei majorități parlamentare transparente și legitime, fiind învestit în mod legal și democratic”.

“Mai departe este de datoria premierului Filip și a Cabinetului său să demonstreze că suspiciunile de manipulare din partea unor grupuri de interese nelegitime sunt nefondate și că nu există motive temeinice pentru a asocia guvernările pro-europene de ineficiență și corupție, așa cum încearcă să acrediteze adversarii aderării Moldovei la Uniunea Europeană. România are datoria, alături de Uniunea Europeană și SUA, să acorde tot sprijinul necesar guvernului de la Chișinău în acest efort, dar și să monitorizeze cu maximă atenție activitatea acestuia”, mai afirmă liderul PSD.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *