Liviu Dragnea:”ne aflăm într-o situaţie mai puţin obişnuită”

noiembrie 18, 2015

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a luat primul cuvântul în şedința plenului comun al Parlamentului în care urmează să fie validat Cabinetul propus de Dacian Cioloş, după premierul desemnat.

Acesta a ţinut să puncteleze încă de la început că “ne aflăm într-o situaţie mai puţin obişnuită, respectiv “un guvern din care nu face parte niciun partid politic reprezentat în Parlament”, şi care nu e asumat politic de nicio majoritate care să fi rezultat în urma unui vot democratic”.”Aşteptările noastre de la noul guvern – de felul în care va răspunde guvernul acestor aşteptări va depinde şi poziţia PSD faţă de acest cabinet”, a mai arătat lideru PSD.
Guvernarea noastră lasă în vistierie 6 miliarde de euro

“Ne-am obişnuit ca la fiecare guvernare cei care vin să acuze greaua moştenire. Moştenirea dv. e o economie care funcţionează, cu mai mulţi bani în vistierie, cu taxe mai mici. Mmisiunea dv. e să creşteţi salariul minim în 2016”, a spus Dragnea.
Ccei 150 de lei în plus lunar ar înseamna căldură în case la iarnă; avem bani pentru această creştere. Să respectaţi angajamentul politic care a dus la noul Cod fiscal. De felul în care veţi implementa aceste măsuri depinde poziţia PSD, depinde numai de dv. dacă în Parlament vom fi parteneri sau adversari
aveam toate motivele să ne ducem mandatul până la final; Aveam tot dreptul să cerem ca funcţia de prim ministru să revină PSD; în schimb, a fost o altă nominalizare.
Am ales să punem stabilitatea României înaintea intereselor noastre politice
CExN a decis să recomande grupurilor parlamentare să voteze pentru învestire, dar votul nostru nu va fi un cec în alb. Atât timp cât acest guvern stă departe de manevre politice (…) cât timp avem certitudinea că va pregăti corect şi nepărtinitor alegerile din 2016. Guvernul trebuie să reflecte voinţa majorităţii cetăţenilor; suntem într-o situaţie excepţională, dar în acelaşi timp, România trebuie să revină cât mai repede la un guvern legitimat de votul alegătorilor.

Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace, a conchis Dragnea.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *