• Fără categorie
  • 0

Liviu Dragnea:Statul este obligat să asigure securitatea cetățenilor săi

septembrie 10, 2015

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat, miercuri, deranjat de ordinul dat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind evaluarea spaţiilor din cămine pentru eventuala primire a imigranţilor.

“Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară”, a spus Dragnea, într-un interviu pentru Europa FM.

Liderul PSD a precizat că nu a vorbit cu Sorin Cîmpeanu şi nici nu ştie dacă şi cu cine s-a consultat acesta, fiind “surprins” de acţiunea ministrului.

Președintele interimar al PSD insistă totodată în privinţa cotelor voluntare de refugiaţi primiți pe teritoriul țării.

Acesta susţine că președintele Klaus Iohannis și Ministerul de Externe au capacitatea să negocieze acest lucru.

“Poziția mea a fost și rămâne în continuare foarte clar exprimată: noi trebuie să susținem și să negociem cote voluntare, pentru că degeaba o să fim obligați să acceptăm un număr mai mare decât avem capacitatea administrativă de a gestiona, capacitatea logistică, financiară, capacitatea de a asigura asistență medicală în condiții civilizate, pentru a asigura siguranța pentru toți acești oameni care vor veni la noi și cred că președintele Iohannis și Ministerul de Externe au capacitatea să negocieze acest lucru, pentru că este important ca țară, de asemenea, să poți avea autoritate asupra tranzitului, pentru că noi vorbim de un tranzit aici, majoritatea zdrobitoare dintre acești oameni nu au ca țară de destinație țările din Est”, a precizat Dragnea.

Statul este obligat să asigure securitatea cetățenilor săi

“Trebuie să fim conștienți de capacitatea noastră de a gestiona un anumit număr de migranți sau imigranți. Trebuie să negociem pe ce perioadă îi putem ține aici, trebuie să ne gândim că vine iarna, acești oameni nu pot fi ținuți în corturi, nu pot fi ținuți în gări, nu pot fi ținuți în școli, sunt ființe umane cărora trebuie să le asiguri un minim de confort și de asigurarea celor necesare unui trai decent”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ministerul Educaţiei a cerut universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice eventuale spaţii de cazare care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor așteptați să vină în România.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *