Lovitură din interior pentru PNL: Un lider cere ca partidul să nu preia guvernarea

februarie 5, 2017

Deputatul liberal de Timiș, Pavel Popescu, a declarat duminică, la Timișoara, că ar fi ”o mare greșeală” ca PNL sau un posibil guvern de tehnocrați să preia guvernarea în momentul de față, în cazul unei demisii a actualului guvern.

”PSD este votat legitim de o majoritate de oameni, ei trebuie să-și asume guvernul, dar totuși, în opinia mea, acest guvern este unul slab, care ar putea fi oricând înlocuit, în cazul unei demisii, de un guvern format din oameni capabili, care există în PSD”, a afirmat Pavel Popescu, într-o conferință de presă, scrie agerpres.ro.

Deputatul crede că PSD are oameni profesioniști și potențial de reformare a partidului.

”Cred că și din punct de vedere strategic ar fi bine pentru PSD să demită acest guvern (…), dar să urmeze tot un guvern PSD, format din oameni care nu-și vor delega aceleași atribuții impuse (de Dragnea, n.r.), oameni care există în PSD (…). PSD poate fi reformat din interiorul său”, a explicat parlamentarul liberal.

Totodată, Pavel Popescu a susținut că există o punte între OUG 13/2017 și OUG 9/2017, prin care ”pur și simplu se dă mână liberă” tuturor celor implicați în administrațiile locale, de la șefi de consilii județene la primari, să cheltuiască bani, să facă ”acel abuz în serviciu de până la 200.000 de lei”.

”Această OUG nr. 9/2017 abrogă niște articole extrem de importante. Cele două articole vizate spun că ‘angajarea cheltuielilor din aceste bugete (locale, n.r.) se face numai în limita creditelor bugetare aprobate’, respectiv, că ‘angajarea și utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovați în condițiile legii’. Dar aceste articole sunt practic suspendate prin OUG nr.9/2017”, a detaliat deputatul liberal.

El a spus că astfel, până la 1 ianuarie 2018, ”PSD suspendă atragerea răspunderii celor vinovați în condițiile legii, în utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate și legiferează, conectat cu OUG 13, furtul în stil mare în administrațiile locale”.

Pavel Popescu le-a lansat și un mesaj parlamentarilor timișeni din PSD și ALDE, de ”delimitare față de OUG nr. 13 și de Liviu Dragnea”, conform agerpres.ro.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *