Macovei susține că alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte

ianuarie 26, 2016

Monica Macovei, liderul M10, lansează un atac dur la adresa președintelui Iohannis și a premierului Cioloș, în contextul dicuțiilor pe tema alegerilor primarilor.”România asistă siderată la o târguială ca la piața între un președinte care uită că este președintele tuturor, nu al unui partid, un premier care a arătat deja că se răzgândește peste noapte și un Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță pentru fraudă electorală, care se dorește arbitrul alegerilor din România.

Domnul Cioloș a declarat că vrea să se consulte cu partidele înainte de a propune o soluție pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Să se consulte cu Dragnea, condamnat penal, în fond, pentru fraudă electorală?”, se arată într-un comunicat al M10, citat de Agerpres.

Macovei susține că alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte, necesare și posibile.

”Domnul Iohannis ne spune că alegerea primarilor în două tururi i se pare o idee bună, ca și cum rolul lui e de a evalua ideile celor care l-au votat. Alegerile în două tururi pentru primari sunt corecte, necesare și posibile și trebuie revenit la acest sistem imediat, fără târguieli politice”, a declarat Macovei.
În acest context, partidul M10 îi reamintește președintelui Iohannis că a câștigat alegerile prezidențiale candidând împotriva PSD și că l-a numit pe Dacian Cioloș după ce prim- ministrul PSD a fost demis de vocea străzii.

”Alegerile într-un singur tur avantajează în acest moment partidele mari, care au primari în funcție, în principal, PSD. Același PSD, care a luat primari cu japca prin ordonanța traseiștilor, declarată neconstituțională. PSD și-a păstrat primarii traseiști, arătând, încă o dată, disprețul față de lege. PNL e pur și simplu ipocrit cerând atât de târziu alegeri în două tururi de scrutin, împărțind vina menținerii acestui sistem de alegeri alături de PSD”, se mai arată în comunicatul M10.

”Cerem domnilor Iohannis și Cioloș să înceteze să protejeze interesele partidului condus de Dragnea. E rușinos să vorbești de democrație și să negociezi cu partidul condus de un condamnat penal în fond pentru fraudă electorală și cu partidul care și-a mărit numărul de primari printr-o ordonanță neconstituțională”, mai afirmă Macovei.

Astfel, reprezentanții M10 susțin că dacă nu se va trece la alegerea primarilor din două tururi, acest lucru va fi un indiciu că „președintele Iohannis face blat cu PSD, iar Cioloș e șeful unui guvern PSD”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *