Mafioții lucrează în familie!

octombrie 15, 2015

 

Pe cine interesează că în România foști sau actuali parlamentari au încălcat regimul conflictului de interese și și-au angajat neamurile în cele mai înalte funcții sau la propriile firme, pentru că cei mai buni bani negri se fac doar în familie? Cu siguranță pe nimeni. Pentru că începând cu Wiliam Brânză și Relu Fenechiu și terminând cu Mădălin Voicu sau Dumitru Puzdrea, toți au un singur scop: îmbogățirea peste noapte.

S-a trezit în sfârșit și ANI

De ce-o fi dormit în bocanci Agenția Națională de Integritate e greu de spus în cuvinte. Sau poate că nu a dormit deloc și și-a făcut buzunarul mare. E posibil orice, pentru că altfel nu înțelegem indolența de care inspectorii ANI au dat dovadă până acum. Acum însă aceștia și-au dat seama că ceva nu e în regulă și în sfârșit au constatat că un număr de 32 de parlamentari (oare doar atât?!) au încălcat grav regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă. Când s-au văzut puși într-o asemenea situație, cei de la ANI au luat în sfârșit taurul de coarne și au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca să clarifice situația angajăprii de către domnii parlamentari a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare. Cine au fost cei mai cunoscuți parlamentari care au încălcat legea și despre care s-a aflat acum?

Primul pe listă este Mihăiță Calimente, chiar șeful comisiei de control SIE care și-a angajat fiul care a obținut venituri salariale în valoare totală de aproape 34.000 de lei. Următorul este fostul deputat William Brânză, care s-a gândit că trebuie să-i dea să mănânce o friptură gustoasă și fratele său, pe care l-a angajat ca și consilier. Drept urmre, a încasat și acesta aproape 24.000 de lei. Condamnatul în dosarul Transformatorul, Relu Fenechiu și-a pus și el fratele tot consilier, până acum acesta băgându-și în buzunar 4051 de lei. E la început sărmanul, dar are timp să-și umfle conturile… Mădălin Voicu a optat pentru nora sa, pe care a luat-o chiar la biroul său parlamentar și i-a dat 3300 de lei. Că așa e frumos, nu să-ți lași familie de izbeliște, nu-i așa? Cât îl privește pe Iulian Iancu, președintele comisiei pentru industrii și servicii, nici acesta nu și-a lăsat fratele să plângă de foame și l-a luat tot în biroul parlamentar, iar acesta s-a bucurat până acum de 23.460 lei.

Săgețile lui tata

Dacă situația prezentată mai sus pare a fi câtuși de puțin deslușită, nu același lucru putem spune despre incredibilele sume care se învârt la complexul Flora, unde Dumitru Puzdrea angajează fii de polițiști, primari sau orice personaje vrea el. Motivul? Golanul ține mult la libertatea lui așa că pentru a uita lumea de multitudinea de dosare penale pe care le are la activ și modul mafiot în care-și desfășoară activitatea, e dispus să scoată din buzunar orice sumă. Dar să o luăm sistematic. Primele ființe pe care Puzdrea le-a făcut bogate sunt chiar fiicele sale, Andreea și Simona, săgețile lui tata, pe numele cărora mafiotul a deschis o mulțime de firme, unde se spală bani cât nici cu gândul nu putem gândi.

Dintre toate acestea se remarcă în mod special o firmă de turism, de mare ajutor lui Puzdrea pentru a le oferi concedii de vis polițiștilor care-i apără interesele și evident familiilor acestora. Căci altfel nu pleca niciodată în concediu fostul șef al Corpului de Control al Primăriei Capitalei și nici ofițerul DIICOT Cristian Vasilcău, dar nici nu se făceau negri de la atâta bronz ofițerii secției 2 poliție, Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Lepădatu sau mai marele acestora, ajuns acum adjunctul șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius. Cine mai stă la mâna lui Puzdrea? Amantul fiicei sale Simona, Dinu David, un fost căruțaș de la Flora, care a devenit acum un personaj important. Ce face mai concret acest Dinu David? Strânge taxa de protecție instituită de Dumitru Puzdrea la Flora celor 200 de șoferi de taxi care tranzitează locul zi de zi. La cât se ridică suma? La 100 de lei/persoană. Să îndrăznim să facem o socoteală câți bani face Puzdrea pe lună doar din aceste donații impuse?

Director de primărie, angajat al mafiotului

Oare ce-o mai face Bogdan Popa, marele șef al Citimirelor bucureștene, slugoiul lui Oprescu ani buni? Din câte se aude pe la colțuri nu se plânge că nu are după ce să bea apă pentru că deocamdată mai toacă banii lui Puzdrea. Cum așa? Puțină lume știe dar domnul Bogdan Popa a fost angajatul mafiotului la complexul Flora pe un post de conducere unde câștiga într-o lună cât alte persoane într-un an și beneficia de cele mai incredibile lucruri. Și nu ar fi plecat acesta de lângă tăticul protector în vecii vecilor dacă nu l-ar fi cunoscut pe Oprescu… Dar chiar și atunci, Popa nu a renunțat la relația cu Dumitru Puzdrea și a preferat să fie mielul care suge de la două oi. Și nu i-a prins rău deloc pentru că în situația în care se află acum când problemele cu justiția nu-i dau pace, bagă mâna sub saltea și mai scoate un teac de bani. Acum că sunt murdari, cui îi mai pasă?

Dar să nu-l uităm pe stimabilul șef al pompierilor, generalul Mireț, care se află în relații excelente tot cu Dumitru Puzdrea. Cine este Mireț? Cel care de când există Flora pe pământ i-a tot dăruit golanului autorizații false de funcționare. Cu un preț evident. Acesta a angajat-o la complexu Flora pe nevastă-sa, evident tot pe un post de conducere iar treaba merge ca pe roate și toată lumea e fericită. Cât privește controalele, e lesne de înțeles de ce de acestea nu a avut parte și Dumitru Puzdrea. Și pentru că se poartă în tagma ziariștilor să fii șpătuit cât mai mult cu putință, cine a devenit turnătorul principal al domnului Puzdrea? Securistul, fost jurnalist și actual analist politic, Bogdan Chireac. Atât de bucuros e Puzdrea când i se pun pe tavă toate informațiile despre afaceriști, oameni politici sau orice persoană de care e interesată Puzdrea, încât mafiotul îi face lui Chireac absolut toate poftele. Printre care se numără și o casă chiar pe aceeași stradă, conturi burdușite și restul… îl știu doar ei. Deocamdată…

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *