• Fără categorie
  • 0

Maior, pe urmele lui Iordache: Alegerile din 2009 au devenit un eveniment privat

iunie 12, 2017

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat luni că, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost la Gabriel Oprea acasă, dar această vizită o consideră un eveniment privat, la care nu s-au întâmplat aspecte ilegale sau neconstituţionale. Maior, fost director al SRI, a făcut această afirmaţie în cadrul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, de nu mai puţin de 20 de ori.

Insistenţa lui Maior de a da acelaşi răspuns la toate întrebările legate de viziza în sufrageria lui Oprea i-a enervat pe membrii Comisiei parlamentare. Deputatul PSD Liviu Pleşoianu l-a acuzat pe fostul director SRI că sfidează comisia şi a afirmat că acesta nu mai este demn de funcţia de ambasador al României în SUA. Deputatul PMP Robert Turcescu a scris pe Facebook despre Maior că răspunde “şmechereşte”, iar senatorul PNL Daniel Fenechiu a făcut un rezumat ironic al declaraţiilor ambasadorului României în SUA.

“Eu am răspuns onest la această întrebare, nu consider că am sfidat, dimpotrivă, am făcut un efort deosebit şi consider că Parlamentul reprezintă expresia democraţiei. Viaţa mea privată nu o voi expune niciodată în faţa unei comisii. SRI s-a comportat exemplar şi din acest punct de vedere şi din multe alte puncte. Nu consider deloc faptul că evenimentul privat exprimă cumva imoral sau ilegal”, a fost răspunsul lui Maior la criticile lui Pleşoianu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *