• Fără categorie
  • 0

Meleșcanu, mesaj cu tâlc pentru românii din străinătate

mai 27, 2018

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, prin care spune că românii, oriunde s-ar afla ei, sunt parte integrată a poporului, iar legătura cu aceştia trebuie păstrată vie. El îndeamnă să nu uităm că fiecare român, când se află peste hotare, este un ambasador al României şi un vector de promovare a imaginii ţării în lume.

“Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, transmit salutul meu călduros tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării. Este o zi specială pentru fiecare român, oriunde s-ar afla. Românii de pretutindeni, fie ei aparţinând comunităţilor tradiţionale sau fie cei plecaţi de curând ori de zeci de ani, fie că trăiesc în directa vecinătate a României, sau la mii de kilometri de ţară, sunt parte integrantă a poporului român”, transmite Teodor Meleşcanu printr-un mesaj video.

 

Meleşcanu spune că este esenţial să păstrăm vie legătura cu românii, oriunde s-ar afla aceştia şi “să nu uităm că fiecare dintre noi, când ne aflăm peste hotare, suntem un ambasador al României, un vector de promovare a imaginii României în lume, şi suntem mândri de fiecare român care ne face cinste în lume”.

Ministrul de Externe afirmă că misiunea noastră este de a apăra drepturile şi interesele tuturor românilor, răspunzând astfel aşteptărilor acestora.

“Vă asigur că Ministerul Afacerilor Externe va continua să contribuie la promovarea cu prioritate a valorilor identitare româneşti în afara graniţelor şi să facă demersuri susţinute pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni. La mulţi ani tuturor românilor de pretutindeni!”, încheie ministrul.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *