Merkel:Trebuie să le spunem oamenilor că acesta este un statut de rezidență temporară

februarie 1, 2016

Cancelarul german Angela Merkel a încercat sâmbătă să reducă la tăcere vocile care o critică pentru politica ușilor deschise față de refugiați, declarând că solicitanții de azil din Siria și Irak trebuie să se întoarcă acasă după încheierea conflictelor din țările lor, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Cancelarul a afirmat că în ciuda eforturilor de a-i ajuta și integra pe refugiați, este important de subliniat că acestora li s-a acordat permisiunea de a rămâne în țară o perioadă limitată de timp.

Trebuie să le spunem oamenilor că acesta este un statut de rezidență temporară și că ne așteptăm ca, odată ce va fi din nou pace în Siria, odată ce gruparea Statul Islamic va fi învinsă în Irak, să se întoarcă în țările lor de origine cu cunoștințele pe care le-au obținut”, a declarat Merkel la o reuniune a membrilor CDU din landul Mecklenburg — Pomerania Inferioară

Afirmațiile lui Merkel au fost făcute după ce Horst Seehofer, liderul partidului partener CSU, a amenințat să acționeze guvernul în instanță dacă solicitarea sa de a se limita afluxul de refugiați nu va găsi ecou.

Pe de altă parte, lidera partidului anti-imigrație Alternativă pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a declarat sâmbătă că responsabilii de securitate de la frontieră ar trebui să tragă asupra migranților care încearcă să intre în țară ilegal, relatează DPA.

“Avem nevoie de controale aprofundate pentru ca să nu mai poată intra atât de mulți migranți neînregistrați prin Austria”, a declarat Petry pentru ziarul Mannheimer Morgen.

Polițiștii trebuie să împiedice migrația ilegală “folosindu-și armele în ultimă instanță”, a mai spus lidera AfD, adăugând că “asta este ceea ce prevede legea”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *