Mesajul transmis de Trump pentru Kim Jong-un din parlamentul de la Seul: Coreea de Nord nu este paradisul pe care l-a vrut bunicul tău

noiembrie 8, 2017

Aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud, președintele american, Donald Trump i-a transmis lui Kim Jong-un un mesaj în care îi spune că încă mai este timp pentru negocieri, scrie BBC News.

În timp ce condamna ”fantezia întunecată” a regimului de la Phenian în parlamentul sud-corean, Trump nu a ami avut un discurs la fel de agresiv la adresa lui Kim Jong-un, așa cum ne-a obișnuit cât timp se afla la Washington.

Totuși, președintele american i-a avertizat pe nord-coreeni să nu subestimeze și nici să nu pună la încercare forța pe care Statele Unite și partenerii săi o au în zonă.

Pe parcursul discursului său, Trump i s-a adresat lui Kim Jong-un într-o manieră personală, direct și i-a spus că armele pe care le achiziționează nu în protejează în niciun fel. De asemenea, liderul de la Casa Albă a îndemnat alte națiuni să-și unească forțele pentru a opri Phenianul.

Donald Trump l-a îndemnat pe Kim să renunțe la programul său nuclear și la armele pe care le dezvoltă deoarece ”îți amenință regimul”. ”Fiecare pas pe care îl faci în această direcție nu face decât să crească pericolul care te paște”. Președintele american a vorbit și de bunicul liderului de la Phenian, Kim Il-sung, cel care a pus bazele actualului regim. „Coreea de Nord nu este paradisul pe care și l-a imaginat bunicul tău, Este un iad pe care nicio persoană nu îl merită”.

Dar Trump a reiterat oferta ameircanilor privind începerea negocierilor. „În ciuda tuturor crimelor pe care le-ați comis … vă vom oferi o cale pentru un viitor mai bun”, a spus președintle american.

Ambițiile nucleare ale Phenianului au reprezentat unul dintre principalele puncte de dezbătut în timpul turneului asiatic pe care Donald Trump îl efectuează zilele acestea în cinci țări.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *