Micii Dumnezei din slujba lui Puzdrea

decembrie 22, 2015

 

Cu doar o săptămână în urmă, când ciobanii au năvălit în Palatul Parlamentului, spărgând gardul făcut de jandarmi, parlamentarii noștri mai aveau puțin și făceau pe ei. La propriu. O singură domniță, senatoarea Cristiana Anghel a dat-o cu bâta în baltă, răstindu-se atât la jurnaliștii prezenți cât și la oierii care dintr-un singur bobârnac ar fi putut-o face una cu pământul. De ce? Pentru că I s-a urcat puterea la cap, așa că are senzația că e un mic Dumnezeu. Același tupeu ieșit din comun îl au și alte nume grele ale României, care au în comun o mare pasiune: aceea de a se lăsa șpăguiți la greu de unul dintre cei mai mari evazioniști pe care l-a avut vreodată țara asta, Dumitru Puzdrea. Oare nu se găsește o botniță pentru acești câini răi?

Învățătoarea, ajunsă senator

Cât de deranjată a putut fi doamna Cristina Anghel când a fost întrebată de ziariști de ce este mai special decât milioanele de români, pensionari sau viitori pensionari din țara asta? Într-atât de mult, încât a năvălit ca o furtună peste aceștia, replicându-le pe un ton cât se poate de obraznic: chiar vreți să spun un lucru? Noi, parlamentarii, dacă am vrea, am putea să vă cerem și dumneavoastră să vă spuneți sursele de finanțare și cred că mulți dintre dumneavoastră n-ați fi bucuroși să vă spuneți sursele de finanțare și să vă spuneți veniturile pe lună. E una să faci gălăgie pentru un parlamentar care ia 1000 de euro și alta când ai 7-8000 de euro pe lună. Dar stați doamnă senator, ce v-ați înfierbântat așa, că nu sunteți Xena, prințesa războinică. Nu cumva sunteți atât de corectă și cinstită încât sunteți cea mai în măsură să fiți judecătorul suprem? Dar dacă noi, jurnaliștii, am intra puțin în trecutul dumneavoastră și v-am demonstra că lucrurile nu stau chiar așa cum spuneți, oare ce ați face? Ați lăsa clonțul mai mic?

În plus de atât, cum vă permiteți să-l faceți prost pe unul dintre protestatari, care a venit alături de colegii săi pentru că dumneavoastră, parlamentarii ăia care vă plângeți pe la toate colțurile că nu aveți bani destui să vă schimbați ținutele luxoase cum ne schimbăm noi ciorapii? Nu cumva aveți v-ați dat singuri prea multe privilegii și sporuri de toate felurile, în timp de ce românul care moare de foame ați uitat cu desăvârșire? Nu cumva în urma comportamentului incredibil de care ați dat dovadă ar trebui să ne faceți bucuria de a vedea cum vă puneți pe masă o demisie? Nu de altceva, dar toți micii Dumnezei care faceți umbră pământului, dacă sunteți luați la bani mărunți, habar nu aveți de ce ocupați funcțiile pentru care luați un purcoi de bani, nu știți nici măcar care vă e fișa postului sau în cel fel ar trebui să ne răsplătiți pe noi, cei proști, care nu am știut cât de puternici veți ajunge când vă veți vedea cu sacii în căruță. Dar nu uitați un lucru, doamnă senator. E cel mai greu pe lumea asta să cazi de sus. Atunci, vei rămâne la pământ, uneori pentru tot restul vieții.

Terminați odată cu șpăgile falsului proprietar al terenului de la Flora

Vă trimitem același avertisment și dumneavoastră, domnilor ofițeri de poliție Voicu Mihai Marius, Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Alexandru, Dănuț Lepădatu și Cristian Vasilcău, dar și dumneavoastră, domnilor procurori și judecători care ați uitat că banii lui Puzdrea nu vă pot aduce decât un trai bun pentru o perioadă de timp, dar vă deschis porțile pușcăriei. Mita aia uriașă pe care o încasați lună de lună ca să-I țineți toate dovezile ascunse despre cum a intrat ilegal pe terenul de la Flora pe care și l-a însușit fără să aibă nici un drept, apoi a ridicat acolo en-gros-ul nu face decât să vă bage mai repede într-o pușcărie, unde de altfel meritați toți să ajungeți atâta timp cât sprijiniți un hoț de talie internațională.

Apropo, domnule fost șef al SRI, Virgil Măgureanu, cât timp mai aveți de gând să vă implicați în gravele dosare ale lui Dumitru Puzdrea? Chiar și pentru sumele cu multe zerouri pe care le primiți mereu, nu vă frică că DNA-ul este acum mai pus ca niciodată pe treabă și s-ar putea să vă treziți pus la colț? Mai ales că fosta dumneavoastră noră, Alina, v-a făcut de râs pe la toate ziarele și posturile de televiziune, spunând tuturor din ce categorie de mizerabili faceți parte? Ce spuneți, domnule Oltean, dacă în cel mai scurt timp ați intra în pușcărie nu pentru dosarele pe care le aveți acum la activ, ci pentru faptul că ați fost primul dintre numele grele ale României care l-a ajutat pe același Puzdrea să fie scos alb ca laptele, când de fapt e mai negru ca tăciunele?

Cum stă treaba doamnă Alina Bica cu dosarul lui Puzdrea de la Câmpulung Moldovenesc, unde acesta e anchetat di 2007 pentru că a distrus fabrica de cherestea, apoi a vândut-o bucată cu bucată? De ce nu spuneți cât de multă mită ați primit de la Puzdrea, ca să fiți în spatele lui? Nu ar fi mai frumos din partea dumneavoastră să recunoașteți adevărul? S-ar putea să scăpați mai ieftin așa. Dar sperați să nu fie descoperite nenorocirile comise împreună cu evazionistul. Vă dăm o veste proastă, doamnă Bica: curând veți simți pe propria piele că minciuna are picioare scurte! Cum vă simțiți, doamnă avocat Mihaela Popescu, că sunteți considerată personajul care a reușit să facă cel mai mare trafic de influență în favoarea lui Puzdrea? Mai mergeți și acum cu sarsanalele pline cu bani negri să îi împărțiți între colegii de breaslă care au legătură cu vreun dosar de-al acestui viermișor, grefieri, judecători și procurori? V-ați gândit oare la câți le-ați astupat gura? Sau în cazul dumneavoastră, traficul de influență nu se pedepsește pentru că aplicați ceea ce știți mai bine, adică nopți fierbinți pentru libertate?

Domnule Grumezescu, merge bine afacerea pe care v-a făcut-o Puzdrea lângă Poliția Capitalei? Magazinul acela de arme și muniții, despre el vorbim, unde spun gurile rele că faceți ceva trafic împreună cu prietenașul… Trebuie să recunoașteți, domnule, că Puzdrea e darnic când vine vorba de libertatea lui, nu-I așa? Până într-o zi, domnule Grumezescu când știți ce se va întâmpla? Veți fi strânși toți și duși să petreceți niște ani buni dar undeva unde e rece și urât. Și credeți-ne pe cuvânt, nimeni nu vă mai poate scoate de acolo. Procurorii au planuri mari cu domnul Puzdrea. Oamenii legii cei nepătați (pentru că, ce credeți micilor Dumnezei, chiar mai există în România) îi vor da acestui evazionist de top cea mai mare palmă a vieții lui, atunci când se va aștepta mai puțin. Ați văzut, domnule Puzdrea, că suntem mult mai informați ca dumneavoastră, deși aveți un turnător de excepție, securistul Bogdan Chireac? Punem pariu că cine râde la urmă, râde mai bine?

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *