Mii de persoane la un protest al formaţiunii anti-imigraţie AfD la Berlin

mai 27, 2018

Susţinători ai partidului populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) au fost salutaţi cu mesaje anti-islam de lideri ai formaţiunii, în deschiderea unei manifestaţii în capitala Berlin, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Beatrix von Storch, exponentă proeminentă a AfD, le-a declarat celor circa 2000 susţinători adunaţi la începutul evenimentului că “domnia islamului în Germania este pur şi simplu nocivă”.

 

Ea l-a evocat şi pe fotbalistul Mesut Ozil, cetăţean german, care “în pofida paşaportului german nu este german”. Ozil a fost criticat pentru că s-a întâlnit şi i-a dat un autograf pe un tricou preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, aminteşte dpa.

Formațiunea eurosceptică și antiimigrație AfD, al treilea cel mai mare partid din Parlamentul german, estimează că aproximativ 5.000 de persoane participă la manifestația “Un viitor pentru Germania”.

La fel ca la alte manifestanţii anti-islam anterioare, s-a strigat în mod repetat “Merkel trebuie să plece”, în referire la cancelarul german Angela Merkel.

Mii de contraprotestatari s-au poziționat pe traseul marșului simpatizanților AfD.

Contrademonstrații au huiduit și scandat împotriva formațiunii de extremă-dreaptă, iar grupuri de stânga au anunțat că intenționează să blocheze marșul simpatizanților AfD.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *