• Fără categorie
  • 0

Militanți ai organizației teroriste Stat Islamic fac ravagii in Siria

august 19, 2015

Militanți ai organizației teroriste Stat Islamic (SI) au decapitat un reputat arheolog în orașul antic sirian Palmira și i-au atârnat trupul de o coloană într-o piață din centrul sitului istoric, a anunțat marți șeful pentru antichitățile statului în Siria Maamoun Abdulkarim, conform Reuters.

Acesta a declarat că familia lui Khaled Asaad l-a informat că savantul în vârstă de 82 de ani, care a lucrat timp de peste 50 de ani ca șef de antichități în Palmira, a fost executat de organizația teroristă marți.

“Imaginați-vă că un asemenea savant care a adus servicii memorabile locului și istoriei să fie decapitat… și trupul lui să fie încă agățat de una dintre coloanele antice în centrul unei piețe din Palmira”, a spus Abdulkarim.

Abdulkarim a mai spus că arheologul Asaad era cunoscut pentru mai multe lucrări academice publicate în reviste arheologice internaționale privind Palmira, care în antichitate a înflorit ca un nod comercial important pe Drumul Mătăsii.

El a lucrat de asemenea în ultimele decenii cu misiuni de arheologi americani, francezi, germani și elvețieni la săpături și cercetarea faimoaselor ruine vechi de 2.000 de ani în Palmira, înscris în Patrimoniul mondial al UNESCO incluzând morminte romane și Templul lui Bel.

Statul Islamic, care controlează regiuni din Siria și Irak, a capturat Palmira în centrul Siriei de la forțele guvernamentale în luna mai.

Înainte ca orașul să fie capturat, oficiali sirieni au declarat că au mutat sute de statui antice în locații sigure de teamă că vor fi distruse.

În iunie, organizația teroristă a aruncat în aer două altare antice la Palmira care nu făceau parte din structurile din epoca romană dar erau considerate de militanți ca păgâne și un sacrilegiu, amintește Reuters.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *