Minciună, lăcomie, hoţie… marca Dumitru Puzdrea

ianuarie 23, 2015

Te întrebi ca om normal ce trăieşti dintr-un amărât de salariu şi îţi vezi de treaba ta, îţi creşti copiii, încerci să-i educi să nu fure, să nu mintă, să înveţe o meserie oricare ar fi ea, te întrebi de ce trebuie să-i faci victime sigure pentru nişte politicieni iresponsabili care au construit un sistem corupt, mafiot şi incompetent, format doar din minciună, lăcomie, hoţie.

Şi în fiecare zi te îngrozeşti mai tare ştiind că ta, a omului de rând de a trăi normal nu mai există demult. Eşti obligat zi de zi să asişti la trădări şi constaţi că tu doar plăteşti pentru alţii care fură ca-n codru huzuresc. Parcă trăim într-un film science-fiction, iar cei din mafia italiană sunt doar nişte bieţi începători. Au murit pensionari fără pensie, bolnavi fără medicamente, medici cu salarii de sclavi ca să se îmbuibeze nişte bugetari nenorociţi, culmea, puşi să apare legea… Privim la televizor moralişti ca excrocul Bogdan Chireac, fost ziarist fomist, devenit peste noapte analist politic care ne dă nouă lecţii de cinste şi onoare, cu vocea aia dogită, pe care nu avem curajul să-l contrazicem pentru că îi sare instantaneu capsa. Şi dacă-i sare, care-i problema? Suntem obligaţi să suportăm toţi nelegiuiţii? Toţi criminalii? Toate leprele de pe pământ? Ştie cineva cine este cu adevărat acest personaj, care a devenit un slugoi împuţit al unuia dintre cei mai ingraţi oameni ai ţării, cel ce se crede afacerist de renume când de fapt nu e decât un ordinar cu patalama la mână, Dumitru Puzdrea? E mai interesant pentru justiţiarii noştri să bage la puşcărie un flămând care a băgat o roşie în buzunar să o ducă copiilor acasă decât unul de teapa lui Puzdrea, care a reuşit să facă cele mai incredibile evaziuni fiscale. De ce?

FOTO: Ziar Tricolorul - Dumitru Puzdrea

FOTO: Ziar Tricolorul – Dumitru Puzdrea

Pentru că s-au obişnuit toţi să trăiască bine pe banii lui? Pentru că e mult mai comod pentru toţi nespălaţii la caracter din poliţie, avocatură, justiţie, procuratură şi alte instituţii ale statului să trăiască în lux şi să aibă conturile burduşite cu bani decât să respecte legea. Să luăm un exemplu legat de aceşti doi nenorociţi, Dumitru Puzdrea şi Bogdan Chireac. Marele jurnalist în viaţă este cel care, după ce a intrat în cârdăşie cu mafiotul şi şi-a luat şpaga mult visată, a început să umble mai atent la dedesubturile vieţii acestuia şi să aibă grijă de toate aspectele ei. În primul rând să şteargă orice urmă despre cine este el şi ce face. Să ne amintim perioada în care un jurnalist adevărat, fără frică de mafie, Dumitru Tinu, îi tăvălea în cerneală pe toţi marii capi ai ţării. Din nefericire însă, Tinu a trecut la cele veşnice. Nu pentru că ar fi avut vreo boală cronică, ci pentru că cineva a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-i facă felul. De ani buni nu s-a descoperit acel cineva. Indiferent pe ce filieră s-a mers, asasinul şi-a şters urmele. Cu un singur amendament: Puzdrea a fost singura persoană din România care, la aflarea veştii morţii lui Dumitru Tinu, aflat în biroul său din complexul Flora, a desfăcut sticle de şampanie şi a exclamat: Am mai scăpat de încă unul! Cât de negru la suflet poate fi un om să facă o asemenea declaraţie, ba mai mult să fie şi auzit de alţii? Oare, domnule Puzdea, nu v-a dat prin cap că într-o bună zi cineva vă va descoperi şi veţi plăti însutit pentru ceea ce aţi făcut? Chiar credeţi în crima perfectă?

Ce s-a întâmplat însă în redacţia Adevărul după moartea şefului? Prin intervenţia lui Bogdan Chireac la nivel mare a dispărut ca prin farmec toată arhiva în care erau stocate absolut toate materialele despre viaţa şi activitatea ilegală a lui Puzdrea, arhivă care nu a fost recuperată nici până în zilele noastre. Şi, atenţie! Puzdrea şi Bogdan Chireac se plimbă liniştiţi printre noi… Şi nici unul dintre ei nu tremură de mama focului, neştiind care va fi următorul pe ecranul televizoarelor din casele noastre care se va uita ca la coridă cum colegului i se străpunge pielea aia groasă de către DNA, ca apoi să-i vină şi lui rândul… Derbedeii ăştia nu au frică de nimeni şi de nimic. Puzdrea continuă să producă monştri. Continuă să mânjască cât mai mult posibil pe cât mai multe personaje din lumea bună pentru a-şi atinge propriile interese. Unde s-a mai văzut aşa ceva ca în România ca într-un dosar al unui mare mafiot să intervină chiar femeia care-i bagă pe toţi ceilalţi în puşcărie?

Doar în România, normal. Pentru că fosta şefă DIICOT, Alina Bica, căci despre aceasta este vorba a ştiut clar că o combinaţie cu Dumitru Puzdrea îi aduce o viaţă liniştită şi o pensie lipsită de griji. Nu pentru că s-ar fi obligat Puzdrea să-i dea şi ei o rentă lunară ca să-şi ţină pliscul cum spun gurile rele că a procedat cu Viorel Lis, fostul primar al Capitalei, ci pentru că şpăgile luate ar fi făcut-o să nu-şi mai pună problema banilor niciodată. Acum Alina Bica e puţin la relaxare dar de dosarul în care Puzdrea e anchetat pentru furt de la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc tot nu s-a întâmplat nimic. Tot nu s-a găsit vreun vreun procuror sau vreu judecător de Doamnea ajută care să ia taurul de coarne şi să-i arate şobolanului de la Flora că totul se plăteşte în viaţă. Nu, dosarul stă aruncat pe undeva, în speranţa că în curând va fi muşamalizat. Cum au fost altele şi altele, la fel de murdare şi de penale, pe care procurorii şi judecătorii mituiţi au considerat că trebuie să i le ia lui Puzdrea din spate. De asta s-au aciuat toţi cei cu creier de maimuţă lângă Puzdrea pentru că sunt o apă şi un pământ, al căror scop în viaţă nu este decât propria propăşire şi înavuţire. Nu v-a fost ruşine golanilor de la secţia 2 poliţie, Lupu Marian, Firu Denisa şi dumneavoastră mare adjunct al şefului Poliţiei Capitalei, Voicu Mihai Marius să vă bateţi joc de arhitectul Năstase Cătălin, tratându-l cu dosul de câte ori v-a bătut la uşă cu dovezile în mână despre murdăriile lui Puzdrea?

Atât de îmdobitociţi sunteţi încât nici măcar nu aţi avut curaju să daţi ochii cu singurul om căruia îi pasă de soarta Bucureştiului, pentru că ştie cel mai bine că datorită clădirii ridicate de Puzdrea peste cele două magistrale care aprovizionează Capitala cu apă, am putea să fim distruşi toţi pentru totdeauna atunci când natura se va dezlănţui? Credeţi cumva că adevărul va sta tot timpul închis într-un sertar de unde nu va putea fi scos? Ce naivi sunteţi! Stăpânul ce vă întinde farfuria pe care o prindeţi şi nu-i mai daţi drumul va fi prima persoană care vă va da în gât! Da, pe voi cei care v-aţi prostituat pe banii lui. Vă turna totul despre voi ca să-şi apere pielea. Şi ce destin vă aşteaptă, n-aveţi habar. Domnule Traian Băsescu, nu se va afla în final ce aţi făcut pentru Puzdrea ca să devină falsul proprietar al terenului de la Flora? Cum aţi luat şpaga aia uriaşă de 4 milioane de dolari ca să semnaţi nişte hârtii fără de care mafiotul nu ar fi putut face nimic? Vă asigurăm că nimic nu va rămâne nepedepsit. Nici măcar cârdăşia dintre Puzdrea şi cuplul Udrea-Cocoş nu se va termina decât într-un singur mod: cu puşcăria! Vorbim de o justiţie independentă în România, când tocmai capii acesteia sunt crema mafiei? Singurul corect pe lumea asta e doar Dumnezeu…

 

Vlad Ţepeş

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *