Ministru în Guvernul Cioloș: Alina Mungiu Pippidi e un caz clinic și trist

octombrie 11, 2016

Un conflict mai vechi din “societatea civilă” revine la suprafaţă şi afectează inclusiv Guvernul Cioloş. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îi dă o replică după Alinei Mungiu Pippidi, după apariţia unui articol pe site-ul romaniacurata.ro.

Sub titlul ”Băieţii deştepţi” ai Guvernului Cioloş (III). Azi, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene este prezentat ca un abonat al contractelor cu Ministerul Afacerilor Externe, deşi, spune autoarea, nu ar avea competenţe în domeniul în care a obţinut finanţările.

“Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu, CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina”, se arată în articolul publicat de portalul romaniacurata.ro, după care urmează o serie de alte acuzaţii, culiminând în paragraful final: “Biografia lui Cristian Ghinea este exemplară pentru tipul de „băiat deştept” care a fost selectat să conducă România, indiferent dacă din poziţia de „tehnocrat” sau politician şi indiferent de partid.”

În replică, Ghinea susţine că articolul este scris chiar de Alina Mungiu Pippidi, care ar fi “un caz clinic şi trist”. “Alina Mungiu Pippidi scrie editorial de demascare a mea pe site-ul de kompromat numit ironic Romania Curata. La aparitia caruia, tot ironic acum, am contribuit. E sub pseudonim, ca sa evite un alt proces. Fapte nu sunt in plus fata de cele deja lamurite in acest articol al meu. Altfel, AMP e un caz clinic si trist”, scrie Ghinea pe Facebook, făcând trimitere la o replică din 2014, publicată în Dilema Veche, sub titlul “Ce a păţit Alina Mungiu Pippidi?“.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *