• Fără categorie
  • 0

Ministrul Educației, reacție în cazul școlii 141 din Sectorul 5: ”Ce obligație să avem noi, ca minister, dacă se dărâmă un corp de clădire?”

august 22, 2017

Ministrul Educației, reacție în cazul școlii 141 din Sectorul 5, care va fi demolată.  ”Ce obligație să avem noi, ca minister, dacă se dărâmă un corp de clădire?”, a spus Liviu Pop, într-o conferință de presă, la Ministerul Educației.

Întrebat câte școli au intrat în reparații anul acesta, ministrul Educației a spus: „Nu vă pot răspunde la această întrebare pentru că marea lor majoritate sunt în subordinea consiliilor județețe. Din datele mele, aproape în toate unitățile în care nu avem autorizație, s-a intrat pe renovare. Numărul lor este undeva la câteva zeci de mii.

„Sunt organisme care verifică accidentul”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă știa de demolarea școlii 141, ministrul a răspuns afirmativ. ”Nu știu când va fi demolată, că nu mă ocup eu de demolare”, a mai spus el, adăugând că nu trebuie să știe el când se demolează o clădire în România.

”Aveți o problemă cu școala 141? E o problemă la școala 141 cu primarul care a atunci, cândva, a aprobat acea școală”, a completat el.

Întrebat dacă el, personal, nu are nicio obligație în acest caz, Pop a replicat: ”Ce obligație să avem noi, ca minister, dacă se dărâmă un corp de clădire?”, a adăugat el, adăugând că primarul PSD Daniel Florea va lua sigură măsuri, pentru că mai sunt trei săptămâni până la începutul școlii.

Liviu Pop a  mai afirmat că guvernul PSD-ALDE a aprobat 2.500 de proiecte, pentru reabilitare și construcții noi de clădiri. ”Acești bani sunt în bugetele unitățăților administrative locale, veniți prin PNDL, de la Ministerul Dezvoltării Regionale, și fiecare primar își organizează licitațiile pentru construcție și reabilitare”.

Întrebat unde vor învăța elevii școlii 141, Liviu Pop a spus că decizia va fi luată împreună cu Inspectoratul Școlar, după data de 1 septembrie.

”Împreună cu dumneavoastră, după 1 septembrie mergem acolo. Altă întrebare”, a  mai spus Pop.

Școala 141 din Capitală va fi demolată, s-a decis astăzi în ședința Consiliului Local al Sectorului 5. În luna mai, tavanul școlii situate în cartierul Rahova s-a prăbușit, fără a cauza victime, din fericire.

Școala 141 din Capitală va fi demolată, decizia fiind luată cu mai puțin de o lună înaintea începerii anului școlar 2017-2018. În luna mai, tavanul școlii s-a prăbușit, însă norocul a făcut ca incidentul să se producă în timpul săptămânii „Școala Altfel”, când elevii nu se aflau la ore. La acea vreme, Inspectoratul Școlar a precizat că școala urma să fie reabilitată.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *