• Fără categorie
  • 0

Ministrul Sănătăţii avertizează: România rămâne fără medici

iulie 15, 2016

Mii de posturi din sistemul medical sunt vacante în Bucureşti, iar în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea, aproape jumătate din posturi sunt vacante, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„În Bucureşti sunt 6.700 de posturi care sunt vacante în momentul acesta, în Ialomiţa, 44% din posturile din sistemul de Sănătate sunt vacante, în Călăraşi – 42%, în Tulcea – 40%. De asemenea, în Tulcea nu există pediatrie. Sunt probleme majore cu câteva specialităţi medicale: pediatria, medicina de urgenţă, terapia intensivă, epidemiologie. Statul nu a avut o strategie pentru resursa umană în Sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat că sistemul medical trebuie să pună la punct strategoa de prevenire a exodului medicilor.

„Am construit extrem de puţine spitale, nu am investit în resursa umană, îi pierdem, este o hemoragie de medici, dincolo de orice altceva, vom avea o problemă masivă cu exodul medicilor. În niciun sector omul nu este la fel de important precum este în Medicină. Sunt oraşe în care specialităţi întregi nu sunt reprezentate, pur şi simplu nu au medici”, a mai precizat Voiculescu.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *