• Fără categorie
  • 0

Ministrul Transporturilor, avertisment pentru conducerea CFR

martie 17, 2018

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că din punctul său de vedere trebuie să existe o concurenţă pe piaţa de transport mărfuri pe calea ferată, iar CFR Marfă, chiar dacă este o companie cu capital integral de stat, trebuie să se adapteze condiţiilor de piaţă, nefiind adeptul ideii de „protecţionism de stat”.

 

„Despre CFR Marfă, trebuie să o spun aici, că apreciez că în piaţă, mai ales în piaţa de transport de mărfuri din România pe calea ferată, trebuie să existe o concurenţă loială, o concurenţă deschisă, că o companie chiar dacă este cu capital integral de stat trebuie să se adapteze condiţiilor de piaţă, că nu sunt adeptul ideii de protecţionism de stat şi din acest punct de vedere am aşteptări mari de la compania de transport mărfuri, compania naţională, să facă ceea ce trebuie pentru a se adapta acestor condiţionalităţi”, a spus Lucian Şova într-o conferinţă despre infrastructura feroviară din România.

Ministrul a adăugat că are respect deosebit pentru toţi cei care muncesc în domeniul transporturilor feroviare şi consideră că în acest domeniu economia de piaţă bazată pe concurenţă loială trebuie să progreseze.

„Am respect deosebit pentru toţi cei care muncesc în domeniul transporturilor feroviare, dar pe de altă parte totuşi trăim într-o economie de piaţă care trebuie să progreseze, trăim într-o economie care trebuie să fie bazată pe concurenţă loială şi am aşteptări aici şi din partea operatorilor privaţi să manifeste cu loialitate în piaţa care activează, iar din perspectiva operatorilor naţionali vă asigur că voi avea grijă şi aceste companii să se manifeste tot într-o manieră loială în piaţa transporturilor, atât de marfă, cât şi de pasageri pe cale ferată” a spus Şova.

El a recunoscut că în domeniul transportului feroviar este nevoie de investiţii astfel încât transportul pe calea ferată să devină atractiv.

„Este nevoie de investiţii. Sigur că poate nici intersele legitime ale celor care lucrează în acest domeniu nu au fost susţinute şi din perspectiva alocărilor bugetare, de care statul este responsabil, să răspundă astfel încît transportul pe cale ferată să devină interesant, intersant atât pentru cei care fac transportul de mărfuri, cât şi pentru cei care fac tranportul de pasageri”, a spus Lucian Şova.

Ministrul a precizat că din această perspectivă îşi propune ca în perioada care urmează să trateze ca pe o prioritate serviciul pe care îl poate oferi  calea ferată ca alternativă la transportul rutier care se confruntă „cu grave vicisitudini din perspectiva infrastructurii rutiere”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *