Mita, cheia de succes a milițianului Puzdrea și a colegilor de breaslă

octombrie 9, 2015

 

Cine dorește un model pentru o casă ca-n reviste, nu mai trebuie să studieze materiale de specialitate sau să intre în legătură cu profesioniști din domeniu. Ajunge doar să treacă prin fața unor vile ale polițiștilor României și problema e ca și rezolvată. În București milițianul Dumitru Puzdrea le dă o lecție personajelor cu trese pe umeri despre cum să iei mită, apoi să dai șpagă ca să-ți vezi propriile interese.

Cea mai profitabilă meserie

În vremea copilăriei noastre, exista o glumă. Dacă vrei să ai o meserie bănoasă care să te satisfacă pe deplin trebuie să devii preot. Preoția e foarte bună și în ziua de astăzi, dar mai profitabilă pare meseria de polițist. Nu-ți trebuie nici măcar carte ca să intri la școala de ofițeri, trebuie doar să ai tupeu din belșug și niște bani absolut necesari șpăgilor. Pe care ți-i vei recupera cu vârf și îndesat atunci când intri în pâine. Nu ne credeți? Păi Dumitru Puzdrea cum a reușit să intre în lumea mafiei dintr-un pârlit de milițian care-și desfășura activitatea la Udriște? Vă dați seama ce a învățat acesta acolo? Ce profesori buni a avut? Oare mafiotul la rândul lor l-o fi învățat pe un ofițeraș din Iași, mai precis de la secția 2 poliție, pe numele său Costel Drumea să bage mâna adânc în miere și să-și facă o avere uriașă, pe care evident să nu o declare? După cum se vede există o problemă cu tot ce înseamnă secția 2 poliție din orice oraș s-ar afla: acolo mita se mănâncă pe pâine.

Altfel nu ne explicăm cum a reușit caraliul Drumea să-și facă o casă pe o suprafață de aproape 1000 mp, pe o stradă bine ascunsă de ochii curioșilor, ca să fie cât mai greu de găsit de curioși. Cum i-au crescut veniturile peste noapte ca să-și facă un imperiu dacă nu prin mită? Ce oameni de afaceri o fi având în spate, care-l susțin financiar ca să aibă gura închisă și să nu spună tot ce știe despre ei? Nu de altceva dar vila pe care liderul polițiștilor o are în din anul 2007 și a ridicat-o de la zero, este extreme de bin păzită de un gard imens de fier forjat. Semn că acest comisar trăiește foarte bine. Și lângă o asemenea casă nu putea să nu troneze și o mașin pe măsură. Chiar dacă în declarația de avere pe anul 2014 domnul comisar a declarat că deține un Wolkswagen Jetta, din anul 2008, s-a sucit treaba și aici pentru că polițistul se plimbă cu o Toyota Rav4 care zice lumea că e atât de bine dotată încât e privită cu invidie chiar și de oamenii cu mulți bani apărați, după cum se vede de Drumea. Pe el nu-l văd superiorii? Sau aceștia sunt și mai dotați din punct de vedere… financiar?

Câți bani o fi strâns boss-ul secției 2 poliție, Lupu Marian?

Dacă acest caraliu din Iași despre care gurile rele spun că se crede stăpân peste tot și toate a reușit să facă asemenea lucruri, ne întrebăm ce avere o fi dobândit Lupu Marian, maestrul în excrocherii de la secția 2 poliție? Sau colegii Firu Denisa, Ionuț Lepădatu și mai marele peste toți, adjunctul șefului Poliției Capitalei, Voicu Mihai Marius? Câte case au primit aceștia drept mită de la Puzdrea, de libertatea căruia au grijă nu de ieri, de azi, ci chiar din momentul în care a început să răsufle cum a pus acesta mâna pe terenul de la Flora dar și cum a ridicat acolo o clădire peste cele două apeducte care alimentează Bucureștiul cu apă? Câți bani le-a vârât golanul în conturi ca nu cumva să scoată la suprafață dovezile care-l incriminează?

Zecile de plângeri pe care fostul asociat al lui Puzdrea, arhitectul Năstase Cătălin dar și alți oameni de bine le-au depus la secția 2 poliție în care se scrie negru pe alb cine este mafiotul cu adevărat și cum își desfășoară activitățile ilegale? Aceste lucruri de ce nu sunt văzute de mai marii acestor șarlatani cu epoleți? Pentru că Puzdrea le-a făcut și lor favoruri peste favoruri? Nu cumva vor ajunge și aceștia să treacă prin Iad așa cum se întâmplă cu Lupu Marian, cel care n-a crezut nici în ruptul capului că va fi putea fi vreodată lovit chiar de faptele sale penale? Pentru că domnul Lupu, obișnuit cu șpaga de la tăticul Puzdrea a crezut că poate sta cu mâna întinsă la oricine și a fost aruncat în arest tocmai pentru că încerca să mușamalizeze o găinărie. Acum, chiar șeful găinarilor, Lupu își plânge în pumni în celulă, alături probabil de huligani și hoți de cea mai joasă speță pe care el însuși i-a băgat în pușcărie. Și probabil că aceștia îi fac o viață foarte plăcută milițianului secției 2 poliție.

Cât o fi costat concediul lui Cristian Vasilcău de la Londra?

Cine beneficiază din plin de ajutorul lui Puzdrea? Mai vechiul său prieten de la Suceava, ofițerul DIICOT, Cristian Vasilcău. Cu polițiștul ăsta e o altă poveste și mai încurcată pentru că în mâna lui stă din anul 2009 un dosar foarte important pentru viața lui Dumitru Puzdrea, cel în care este anchetat pentru furtul pe care l-a sâvărșit la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc. Ca să nu mai spunem că după ce a făcut praf fabrica, tot Puzdrea a vândut-o bucată cu bucată. Care a fost povestea fabricii? Pe scurt, când fabrica nu reprezenta nimic, Puzdrea i-a vândut-o arhitectului Năstase Cătălin care a pus la bătaie nu numai sume imense de bani și multe relații, dar și sufletul extraordinar pe care-l are. Când Puzdrea a văzut că fabrica strălucește, s-a gândit că urmează și profitul.

Pe care evident nu trebuia să-l ia omul care merită, ci un golan ca el. Așa că a apelat la prietenii săi parlamentari și ofițeri de poliție și, prin șantaje incredibile l-au determinat pe arhitectul Năstase să-i cedeze fabrica. Ce-a urmat e demn de Cartea Recordurilor în materie de furăciune și mită, evident marca Dumitru Puzdrea. Pionul principal, Cristian Vasilcău care la un moment dat a furat chiar și saci cu acte oficiale, care nu trebuiau deschiși decât în fața lui Năstase Cătălin și evident predați expertului DIICOT pentru verificare. Ce înseamnă asta? Că Puzdrea tremura de frică, știind ce dovezi ascund sacii. Cum a putut Vasilcău să facă așa ceva? Cine l-a susținut?

Chiar șefa sa supremă, Alina Bica, un alt câine foarte credincios al lui Puzdrea, datorită căreia dosarul de la Câmpulung Moldovenesc s-a plimbat până în acest moment de la un mituit la altul. Vara aceasta Vasilcău și-a dat practic arama pe față. Exact în momentul în care trebuiau să fie audiați ultimii martori care ar fi putut schimba traiectoria dosarului și i-ar fi putut da palma finală lui Puzdrea, domnul polițist a plecat în concediu. Unde? La Londra. Pe banii cui? Ai lui Puzdrea evident. Cât a stat polițistul la plimbare? Cât a vrut. Și atunci domnilor anchetatori care spuneți că faceți dreptate, se vede treaba că nu e chiar așa. Legea e doar pentru unii, pentru mafioți ca Puzdrea nu există. Cât timp procurorii, judecătorii și polițiștii care se bat cu pumnul în piept că sunt zeii dreptății îl vor mai sprijini pe acest nenorocit în speranța că vor primi mereu un pumn de arginți? Ce mai așteptăm? Să iasă Puzdrea cu armele din dotare pe stradă și să ne tragă un glonț în cap? (va urma)

Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *