Mită vorbește în numele lui Puzdrea!

decembrie 31, 2015

Cum se rezolvă marea majoritate a problemelor rromilor atunci când calcă grav pe bec? Cât se poate de simplu. Cu o mită uriașă. Situația e identică și atunci când evazionistul de top al României, Dumitru Puzdrea e prins în chingi și trebuie să mușamalizeze urgent vreun dosar penal care îi face nopțile reci. Doar că există și situații în care până și un Bulibașă e aruncat în închisoare, dovadă că banii cei mulți nu închid mereu gurile tuturor. Doar ale ofițerilor de poliție, judecătorilor și procurorilor care preferă cașcavalul de la falsul proprietar al terenului de la Flora.
Surprize… neplăcute
Dacă atunci când aflăm că un parlamentar sau vreun politician de renume e luat la ochi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, nu ne mai impresionează momentul zornăitului de cătușe, pentru că deja suntem plictisiți de atâta circ, am rămas foarte surprinși atunci când am aflat că un reprezentant de renume al etniei rromilor și anume Ferdinant Stănescu, liderul acestora din localitatea Grajduri – Iași a fost acuzat de trafic de influență, am rămas parcă mai surprinși ca niciodată. Și asta pentru că știm că în proporție de 99% nu răsuflă niciodată prietenia dintre marile capete din justiție și șefii rromilor. Dar, cum spuneam, încurcate sunt căile justiției… Și probabil că dacă nu s-ar fi întâmplat povestea cu Mircea Băsescu și alte personaje marcante ale etniei rromilor, nici că s-ar mai fi întâmplat așa ceva. Ce-a făcut Bulibașa? I-a cerut unei persoane nu mai puțin de 30.000 de euro, spunându-i acestuia că are o influență incredibilă asupra a trei magistrați din Iași, învestiți cu soluționarea unei cauze penale în care o rudă a persoanei denunțătoare fusese trimisă în judecată, în stare de arest preventiv. În schimbul banilor pretinși, Stănescu a afirmat că îi va determina pe magistrații respectivi să dispună punerea în libertate a persoanei respective.

Nimic ieșit din comun, după cum spuneam în rândurile de mai sus. În acest caz, însă ceva l-a deranjat pe cel care a dat banii, dacă i-a făcut un flagrant Bulibașei iar acesta a fost prins fix în momentul în care primea mită prima tranșă, constând în 12.000 de euro. E foarte adevărat că Bulibașa a fost arestat preventiv, dar punem pariu că dacă șeful rromilor spune tot ceea ce știe despre multe personaje sus-puse din Iași nu apucă să facă nici măcar 24 de ore de arest preventiv? Ba mai mult, îi bagă într-un mare bucluc exact pe cei care s-au crezut mai tari și mai mari decât el? Și asta pentru că în România mioritică, foarte rar găsim un magistrat care să nu ia șpagă, nu unul care să tremure de frică atunci când cineva îi pune în față un plic gras cu bani pe care acesta să-l refuze. La noi, tuturor celor care ne conduc viețile, le place să trăiască cât mai bine din bani negri. Iar după cum observăm, nici gând ca în viitorul apropiat să se schimbe ceva…
Ce sumă o fi pus la bătaie nea Mitică până acum?
Cunoscând bine situația lui Dumitru Puzdrea vizavi de enormele dosare penale și civile pe care le-a avut până acum, am încercat să ne întrebăm oare ce sumă o fi pus aceasta la bătaie anual pentru ca dorințele să I se împlinească iar acele dosare să fie mușamalizate? După câteva zile de socotit, am ajuns la o singură concluzie: nici măcar Puzdrea nu știe câți bani scoate din buzunar pentru mită. Asta pentru că numărul judecătorilor, procurorilor și ofițerilor de poliție care au grijă de liniștea lui este imens. Să ne gândim că doar de ani buni avocata lui de suflet, Mihaela Popescu e plătită cu bani de grei de Puzdrea doar pentru a face cel mai incredibil trafic de influență, constând în a merge cu sacoșa plină ochi și a împărți mălaiul nu numai procurorilor, judecătorilor și grefierilor care se ocupă de dosarele mafiotului, dar și celor care au și cea mai mică legătură cu acestea.

Pe de altă parte să-I luăm pe ofițerii secției 2 poliție, supervizați de mai marii Lupu Marian, Firu Denisa, Ionuț Alexandru, Dănuț Lepădatu care la rândul lor primesc ordine clare și precise de la cel care acum a devenit șeful supreme al Poliției Române, Voicu Mihai Marius. Ne putem da și singuri seama cât bănet a băgat Puzdrea în aceștia și cât continuă să o facă doar ca să fie sigur că ofițerașii nu vor scoate niciodată de la naftalină dovezile care vorbesc și despre cum a devenit el proprietar ilegal al terenului de la Flora, dar și despre cum a construit acolo fără nici un fel de autorizație de construcție, de funcționare, etc. en-gros-ul. La toatea astea se adaugă și alte dovezi la niște dosare mai mult decât grele pe care Puzdrea le-a tras după el mult timp, acelea în care acesta era anchetat pentru două tentative de omor, din care una săvărșită la adresa fostului său asociat de la Flora, arhitectul Năstase Cătălin, pe care vroia să-l omoare angajând un ucigaș de meserie, pe care evident că l-a umplut de bani. Și asta nu e tot.

Pentru că Puzdrea mai are acum un dosar care l-ar putea înfunda definitiv: cel de la Câmpulung Moldovenesc, unde Puzdrea este acuzat că a distrus fabrica de cherestea, apoi a vândut-o bucată cu bucată. Ei bine, cât de mult s-au chinuit Alina Bica, Elena Udrea, Virgil Măgureanu, plus toți aghiotanții săi, plus cel care se ocupă direct de dosar, adică ofițerul DIICOT Suceava, Cristian Vasilcău să țină din 2007 până în acest moment dosarul pe linie moartă, doar ei știu… Dar noi suntem convinși că au fost atât de bine  unși cu bani și multe alte beneficii, că ar ține dosarul încă pe atât dacă Puzdrea ar fi la fel de darnic. Iar el n-a schițat nici un gest până în acest moment cum că se va opri de la scos mita din buzunar. Acestea sunt motivele, dragii noștri cititori, pentru care niciodată evazionistul șef al României, personajul acesta diabolic, care ne împușcă fără milă cu armele din dotare, este lăsat să facă ce vrea și nimeni nu I se împotrivește. Mita vorbește pentru Puzdrea și ieri și azi și probabil și mâine. Iar dacă procurorii României, care spun pe unde apucă că vor să distrugă definitiv mafia nu-l vor opri, vom ajunge să ne fie frică să mai ieșim din casă. Asta dacă nu cumva ne vom mobiliza noi, românii amărâți și ne vom face singuri dreptate…
Vlad Țepeș

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *