Mitică Dragomir a vrut să se arunce de la etaj!Îi e frică se vor descoperi și furăciunile pe care le-a făcut alături de Puzdrea?

ianuarie 10, 2015

În octombrie 2013, după ce, chipurile s-au chinuit să scoată adevărul la suprafață, procurorii DNA și s-au îndurat și i-au trimit în judecată pe Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group SA, fiind acuzat de șantaj, pe Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia, pentru complicitate la șantaj dar și pe Pop Șerban, fostul șef al ANAF, care a fost acuzat că  a distribuit jurnaliștilor trustului Intact informații care trebuiau ținute sub cheie despre un contract dintre RDS-RCS și o firmă a marelui boschetar al României, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir.

Ce spune DNA-ul? Că dacă Antenele și RDS-RCS nu s-ar fi înțeles să se ocupă de transmiterea posturilor tv patronate de Voiculescu, televiziunile urmau să facă un circ de zile mari, denigrând compania de cablu și susținând că înțelegerea care se ridica la valoarea de 3,5 milioane de euro ar fi fost de fapt o mită mascată din partea RDS-RCS către Dumitru Dragomir. Dacă ceilalți inculpați au rămas cumva impasibili la toată această poveste cu închisoarea gândind că vor rezolva ei problema în vreun fel și vor scăpa basma curată și de data aceasta, nu același lucru s-a întâmplat și cu mafiotul de la LPF care, speriat până în măduva oaselor de ceea ce înseamnă pușcăria, a fost la un pas să se arunce de la etaj. Ceea ce nu am fi crezut nici în ruptul capului, ținând cont de faptul că sunt arhicunoscute relațiile sale cu multe nume mari din justiția română dar și șpăgile pe care nu face rabat să le dea atunci când situația e groasă. De data aceasta, această știre bombă nu ne-a fost fost pusă pe tavă de vreun informator de-al nostru, ci a fost afirmată chiar de aționarul RCS-RDS, Ioan Bendei, care a declarat acest lucru în fața instanței: “Mi-a zis (Sorin Alexandrescu, din conducerea Intact – n.red.) că a vorbit cu Dumitru Dragomir, care s-a panicat.

Mi-a mai spus că acesta face infarct și că se arunca de la etaj dacă apare dezvăluirea la televizor. Și acum, de când am intrat in sală, mă tem de Alexandrescu”. Dar Dragomir a avut parte de doar 24 de ore de reținere din partea procurorilor în luna aprilie a anului trecut, când a fost acuzat de nereguli în vânzarea drepturilor tv din Liga I către RCS-RDS și cam asta a fost tot. Cu mențiunea că așa, de ochii proștilor, Dragomir a fost pus sub urmărire penală și cercetat în stare de libertate. Pentru că probabil domnii procurori nu ar fi suportat să aibă pe conștiință faptul că un imoral și un nesimțit ca Dragomir și-ar fi pus capăt zilelor. Curios este faptul că nu tot la moarte s-a gândit Dumitru Dragomir când a făcut niște furăciuni incredibile împreună cu prietenul său, Dumitru Puzdrea. Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva și în cazul poveștii cu RCS-RDS nu și-ar fi băgat coada și dracul de Puzdrea, pe principiul dacă se află de Corleone niște treburi, s-ar putea să-l ia și pe el cineva pe sus.

În ceea ce privește afacerea pe care Puzdrea a avut-o cu Puzdrea este vorba de un contract pe care cei doi l-au semnat în anul 2001, în valoare de câteva milioane de euro. Care era treaba cu acest contract? Ce urma să facă Puzdrea? Mârlanul de la Flora se obliga să construiască sediul LPF și în același timp să asigure și mâna de lucru și materialele de construcție. Totul din punct de vedere teoretic, pentru că practic situația a stat cu totul și cu totul în alt mod. De la bun început cei doi au știut exact cât vor fura, doar că nu găsiseră modul în care să facă acest lucru iar acest contract le-a venit ca o mănușă. Drept urmare, doar un procent de 30% din materialele plătite cu facturi au ajuns să fie folosite pentru construcția noului sediu al Ligii pentru că celălalt procent semnificativ s-a împărțit între strada Căpitan aviator Alexandru Șerbănescu nr. 18-20, unde s-a ridicat hotelul lui Dragomir, Cristal Palace și respectiv Strada Elena Văcărescu, unde Puzdrea și-a făcut și el o vilă unde cu siguranță și-au primit șpăgile o mulțime de avocați, judecători, procurori sau polițiști.

Partea cea mai tragică este însă alta: la construcția sediului, nu au lucrat muncitorii de la firma Universal Prod Construct SRL, cea care semnase contractul cu LPF (și nici n-ar fi avut cum să muncească, pentru că îi numărai pe degete cât de mulți erau), ci de la o altă firmă ilegală de-a lui Puzdrea, renumita Universal Trade Company. Atunci de ce nu a semnat direct Puzdrea contractul cu Universal? Păi doar nu era tâmpit să facă asta, ținând cont de faptul că acolo erau mai mulți asociați și teoretic mălaiul ar fi trebuit împărțit la toată lumea. Cum la Universal Prod Construct doar el tăia și spânzura, ordinarul și-a băgat toți banii în buzunar și nimic nu a mirosit. Când toată treaba a fost terminată au aflat și bieții asociați că au fost trași zdravăn pe sfoară de nenorocit. Dar zecile de plângeri și dosarele înaintate justiției române nu le-a folosit la absolut nimic. Pentru că, după cum spuneam și mai devreme, în vila aia ridicat de Dumitru Puzdrea pe banii LPF-ului s-au petrecut multe lucruri necurate. O singură întrebare mai avem: când Dumitru Puzdrea va fi anunțat că va face niște ani buni de pușcărie, va încerca să se arunce de pe complexul Flora? Și dacă va reuși?

Vlad Țepeș

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *