• Fără categorie
  • 0

Năstase, previziune sumbră pentru Tudose: ‘Din toamnă vor începe problemele’

august 4, 2017

Fostul premier Adrian Năstase este de părere că actualul prim ministru Mihai Tudose se descurcă “deocamdată” foarte bine, dar a adăugat că este prematur să se discute despre “traiectoria viitoare” a acestuia.

“Îmi place Tudose. Mi-a plăcut în ultima vreme, a fost foarte serios, încearcă să introducă mai multă ordine, mai multă disciplină în actul de guvernare şi deocamdată se descurcă foarte bine. Dar din toamnă vor începe grevele, vor începe problemele, vor începe chestiunile legate de viitorul buget, de rectificare. O să vedem ce scandaluri vor fi la rectificare, şi aşa mai departe. Eu cred că este prematur să ne gândim la traiectoria viitoare a lui Tudose”, a spus Năstase la Antena 3, întrebat în legătură cu posibilitatea ca actualul prim ministru să preia şefia PSD în locul lui Liviu Dragnea.
Întrebat dacă este posibil scenariul prezentat de Victor Ponta în care actualul premier Mihai Tudose să îi ia locul lui Dragnea în fruntea PSD, Năstase a spus că partidul are alte probleme acum, iar Dragnea trebuie să fie conştient de aceste lucruri.

“Partidul are alte probleme, după părerea mea, şi Dragnea ar trebui să fie conştient de lucrul acesta. A reluat şedinţele Biroului Permanent, dar la prima nu a participat. Eu cred că la a doua ar trebui să participe. Ar trebui organizat săptămânal. Ar trebui partidul să gândească o strategie politică pentru următorii ani. Ar trebui partidul (…) să facă ceea ce deja a făcut PNL, am impresia urmând sugestiile mele, şi anume să creeze departamente şi un guvern din umbră. Nu e cazul cu un guvern din umbră când eşti la putere, dar departamentele ajută în primul rând să construieşti liderii de mâine. Deci practic, partidul şi-a consumat resursele în mare măsură şi cred că în acest moment este foarte important ca partidul să îşi refacă aceste resurse. Aţi mai auzit ceva de Institutul Şincai, Institutul Social Democrat? El este blocat, e nevoie de un preşedinte acolo. E nevoie de cursuri de formare. Aceste lucruri sunt importante şi vom vedea peste un an, doi, trei, cine va fi în locul lui Dragnea sau nu va fi”, a explicat Năstase.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *