• Fără categorie
  • 0

NATO cere transparenţă militară din partea Rusiei pentru evitarea “escaladării” tensiunilor

august 23, 2017

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cere Rusiei să fie mai transparentă în privinţa exerciţiilor militare, pentru evitarea “interpretărilor greşite” şi “escaladării” tensiunilor, în contextul în care o analiză relevă că armata rusă este mult mai activă decât Alianţa Nord-Atlantică.

Rusia trebuie să fie mai transparentă în legătură cu desfăşurarea manevrelor militare. Astfel, “riscul interpretărilor greşite şi al escaladării” tensiunilor ar fi redus, a declarat Jens Stoltenberg pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un studiu efectuat de experţi la cererea publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung relevă că în ultimii doi ani Alianţa Nord-Atlantică a efectuat 38 de exerciţii militare cu o medie de câte 1.500 de militari, în timp ce Rusia a organizat 124 de manevre militare, cu o medie de câte aproximativ 5.000 de militari.

Recent, Rusia a exprimat preocupare privind seria de exerciţii militare NATO, mai ales referitor la cele din zona Mării Negre. În iulie, Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare în legătură cu o serie de exerciţii militare NATO programate în următoarele luni în Europa de Est, inclusiv în zona Mării Negre, cerând o comunicare bilaterală mai eficientă pentru evitarea “interpretărilor greşite”.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *