Noi DEZVĂLUIRI în dosarul Elenei Udrea: Cine e PREGĂTIT să TOARNE

februarie 3, 2015

Elena Udrea

Gala Bute a fost făcută cu credit de la bancă, garantat de ministerul Elenei Udrea. Informaţia apare în referatul prin care procurorii cer arestarea lui Rudel Obreja şi ai altor apropiaţi ai lui Udrea.

Ingineria a fost pusă la punct din cauza opoziţiei unor angajaţi din minister, care au refuzat să semneze finanţarea Galei din bani publici, în ciuda presiunilor. Iar banca a dat 10 milioane de lei credit firmei lui Obreja, ca urmare a influenţei Elenei Udrea, fără alte garanţii, dar cu dobânzi şi comisioane preferenţiale.

“Sunt lucruri pe care le ştiam de acum trei ani, pe care le-am şi publicat în legătură cu modul în care Rudel Obreja a primit acel împrumut de la BRD”, a declarat jurnalistul Mirela Neag, care a lucrat la acheta GSP.ro privind Gala Bute.

Jurnalista a arătat că, cel mai probabil, Elena Udrea a anticipat intenţia procurorilor de a ancheta modul în care s-a desfăşurat acest eveniment sportiv în care a fost implicată.

Firma lui Adrian Gardean a sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la cererea fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia, care i-a promis ca va facilita aprobarea finantarilor pentru lucrarile executate de Termogaz Company in cadrul programului “Schi pentru Romania”, potrivit DNA.

Fostul ministru al Economiei, senatorul PNL Ion Ariton, a declarat la finalul audierii din comisia juridica pe marginea solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul sau ca le-a solicitat colegilor sa inainteze cat mai repede avizul solicitat, pentru vot in plen. El a confirmat ca solicita colegilor din Senat sa incuviinteze inceperea urmaririi penale si a mentionat ca sponsorizarile pe care le reclama DNA in cazul Galei Bute nu au fost determinate prin obligarea companiilor in cauza sa intreprinda acest demers. ”Am avut foarte multe companii in subordine si doar zece au putut sa sponsorizeze, ceea ce nu inseamna ca au fost obligati sa sponsorizeze”, a declarat senatorul PNL.

De asemenea, la comisia juridica a fost audiat senatorul PNL, Varujan Vosganian, pentru care DIICOT a solicitat incuviintarea urmaririi penale pentru fapte savarsite in calitatea sa de ministru, dar acesta a refuzat sa faca declaratii jurnalistilor. Membrii Comisiei juridice vor decide la ora 14.00 asupra solicitarilor procurorilor in cazul celor doi fosti ministri, urmand sa intocmeasca un raport pe baza caruia Senatul va vota in plen pentru incuviintarea sau nu a solicitarilor de incepere a urmaririi penale.

Procurorii DNA au emis 4 ordonante de retinere in cazul Gala Bute. Este vorba despre Rudel Obreja, primarul orasului Lupeni, Cornel Resemerita, dar si fosti subalterni ai Elenei Udrea (fost ministru al Turismului). Acestia din urma sunt Stefan Lungu (fost consilier de imagine) si Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Turismului). Procurorii nu vor cere arest preventiv in centrul politiei, ci arest la domiciliu.

Potrivit unor surse oficiale, acestia ar fi acceptat sa colaboreze cu anchetatorii, sa spuna adevarul, indicand faptul ca intregul mecanism de negociere si plata serviciilor, care urma sa ajunga la firma controlata de Rudel Obreja, s-ar fi facut la cererea expresa a fostului ministru Elena Udrea.

Asadar, la sfarsitul zilei putem asista la cel putin doua mandate de arestare preventiva, iar in cazul celor doi fost functionari la arest la domiciliu. Pentru alti 3 suspecti cercetati in dosar, procurorii au dispus instituirea unor masuri privind controlul judiciar, ceea ce inseamna ca si acestia au acceptat sa spuna adevarul.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *