• Fără categorie
  • 0

Norvegia va reduce subvențiile pentru mașini electrice după ce vânzările Tesla au crescut cu 90%

octombrie 13, 2017

Norvegia intenționează să reducă subvențiile pentru Tesla și alte mașini electrice care au asigurat statului nordic cea mai mare rată de proprietate a vehiculelor cu baterii din lume.

Proiectul de buget pentru 2018 va conţine modificări menite să micşoreze sumele oferite în special pentru vehicule cu o greutate mai mare de două tone, a anunţat guvernul norvegian.

Presa norvegiană a numit modificările „taxa Tesla”, deoarece acestea au ca rolreducerea vânzărilor de modele electrice de lux, cum ar fi SUV-ul Tesla Model X.

Propunerea de schimbare a Bugetului, va elimina o scutire de la taxa de înmatriculare a autovehiculelor şi reducerile la impozitarea autoturismelor de serviciu. Presa norvegiană a estimat că măsura ar putea impinge preţul unui Tesla Model X cu 70.000 de coroane norvegiene (7.500 de euro).

„Autovehiculele electrice vor beneficia în continuare de avantaje semnificative în comparaţie cu autovehiculele care funcţionează cu combustibili fosili”, menţionează guvernul norvegian.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Energie, aproximativ 29% din totalul înregistrărilor de autoturisme noi din Norvegia au fost anul trecut maşini electrice sau hibride, cu mult înaintea celui de-al doilea loc, Olanda, cu 6,4% saul al locului trei, Suedia, cu 3,4% .

Vânzările Tesla au crescut în primele nouă luni ale acestui an cu aproape 90%, ajungând la 4.717 maşini, de la 2.500 în aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit statisticilor oficiale de vânzări. Alţi producători de automobile, de la Nissan la Volkswagen, au avut şi ei vânzări în creştere.

Ministrul mediului, Vidar Helgesen, a declarat că maşinile electrice mari afectează şoselele la fel de mult ca şi maşinile normale, iar subvenţiile pentru maşinile electrice din Norvegia au fost introduse iniţial pentru a încuraja automobilele electrice mici, produse pe piaţa internă, mai degrabă decât importurile de lux pentru cei bogaţi.

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *