Nu avem pâine pe masă, dar suntem plini de afaceriști ordinari cu averi estimate la milioane de euro

august 24, 2015

 

Nu avem pâine pe masă, dar suntem plini de afaceriști ordinari cu averi estimate la milioane de euro.România va deveni în curând la coada Europei. Nu mai avem aproape nimic. Economia s-a dus pe apa sâmbetei, agricultura e ca și cum nu ar fi, iar dacă discutăm despre autostrăzi, vorbele noastre sunt de prisos. Despre salariile noastre nu putem să deschidem discuția, pentru că abia avem bani să punem pe masă o pâine și o tocată de cartofi. Cui îi pasă de noi?

Oricui, numai parlamentarilor noștri nu. Și nici premierului, nici președintelui. Într-un fel, am ajuns ai nimănui. Dar ce credeți? Avem extrem de mulți mafioți și niște regi ai asfaltului cu niște averi incredibile, estimate la sute de milioane de euro, ale căror locuințe sunt palate cu heliport, lac în curte și multe ale minuni la care nici un om normal nu ar putea gândi. Care sunt cei mai cei dintre regii asfaltului? Ce ne spun numele Dorinel Umbrărescu, Costel  Căşuneanu sau Nelu Iordache?

Că sunt niște excroci ordinari care s-au îmbogățit incredibil pe spatele amărâților. Și nu vedem până în acest moment ca justiția să le fi dat exact palma de care aveau nevoie cu adevărat. În ceea ce-l privește pe cel mai bogat dintre regii asfaltului, domnul Dorinel Umbrărescu, se cunoaște că a strâns o avere estimată la 300 de milioane de euro. Casa în care locuieşte este un adevărat palat cu o suprafaţă de 300 de hectare, cu heliport în curte, lac, piscină acoperită cu sticlă dar și case speciale pentru angajaţi. La cât se ridică valoarea acestui palat? La vreo… 25 milioane de euro. Dar stați așa, că asta nu e tot. Gurile rele spun că nu cu mult timp în urmă afaceristul şi-a făcut nişte cadouri  exclusiviste constând într-un elicopter de lux în valoare de alte șase milioane de euro dar şi un avion a cărui valoare depășește suma de 35 de milioane de dolari. Tot într-un palat, căci a furat până n-a mai știut locuiește și celălalt rege al asfaltului, Costel Căşuneanu, cunoscut ca unul dintre oamenii de bază ai fostului președinte al României, Traian Băsescu.

În cazul lui, casa este estimată la valoarea de 12 milioane de euro. Și pentru că vrea și poate, Cășuneanu are și sală de cinema în sufragerie dar și piscină. Și nu oriunde, ci chiar în casă. În aceste condiții mai contează pentru cineva faptul că domnul Costel Căşuneanu are grave probleme cu legea, fiind judecat în stare de libertate după o condamnare definitivă cu suspendare? Pe cine oare? Ne-a demonstrat oare cineva că acesta nu face și acum niște afaceri incredibil de murdare dar foarte profitabile? Ușor, ușor, am ajuns și la cel de-al treilea rege al asfaltului, binecunoscutul Nelu Iordache. În cazul său, problema se schimbă. Pentru că Iordache e bine înfipt în lumea politică. Să nu uităm că însuși elicopterul lui Iordache a avut plăcerea să o plimbe pe cea mai blondă dintre blondele României, Elena Udrea în deplasările oficiale. Iar la scurt timp s-a întâmplat o minune: cifra de afaceri a firmei lui Iordache a început să crească spectaculos, mai mult ca Făt Frumos și a ajuns să depășească suma de 150 de milioane de euro.

O avere care îi asigură locul 135 în top 500 miliardari români. Dar mai avem un rege. Ce-I drept nu al trotuarelor, nici al asfaltului, ci al mafiei. Este Dumitru Puzdrea, prietenul Elenei Udrea și al lui Traian Băsescu, că tot am vorbit despre aceștia în rândurile de mai sus. Averea lui Puzdrea depășește acum suma de 100 milioane de dolari. Oare cu conturile pe care le are în Germania, Dubai, Israel și SUA unde ajunge din ce în ce mai des în ultima perioadă? De ce? Pentru că a auzit că ANAF-ul s-ar putea să-I dea și lui târcoale de când un alt prieten foarte bun, mâna dreaptă a sa, ofițerul Lupu Marian de la secția 2 poliție a fost băgat la pușcărie. Pentru că e atât de prost încât nu a știut de data aceasta al cui dosar să-l mușamalizeze. Și și-a săpat singur groapa. Mai mult decât atât, se pare că Puzdrea e speriat grav de când unul dintre apărătorii săi, Mihaela Popescu sătulă până în gât să-i fie slugă fidelă dar și plină ochi de banii negri primiți, vrea să debarce din barca mafiotului.

Dar cum să facă asta că-I e cam frică că marionetă fiind, excrocul s-ar putea să o întoarcă cum vrea el. Și Popeasca știe foarte bine care sunt metodele de lucru ale lui Dumitru Puzdrea: împușcă cu sânge rece sau dă ordine ca oricine îi este dușman să fie redus la tăcere. Definitiv. Pentru început, doamna Popescu s-a mulțumit să se plânge pe unde apucă, inclusiv pe la avocații celui cu care se judecă Puzdrea, fostul său asociat, căruia nenorocitul i-a transformat viața într-un iad, arhitectul Năstase Cătălin. Ce observăm noi? Că lui Dumitru Puzdrea i-a cam intrat morcovul în… dos, cu frunze cu tot cum spune proverbul românesc. Ideea este că nici Udrea cu Cocoș cei cu care Puzdrea a făcut afaceri de afaceri nu se mai bagă pentru că sunt ei destul de nevricoși, iar în ceea ce  o privește pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, bruneta o fi ea lihnită de foame așa cum declară oricărui jurnalist îi apare în cale, e pusă și ea la punct de justiție și nu-l mai poate ajuta așa cum a făcut-o în cazul dosarului de la fabrica de cherestea de la Câmpulung Moldovenesc învârtind totul în favoarea mafiotului. E clar atunci pentru toată lumea: Puzdrea nu mai are scăpare. Dar oare cât va mai dura până îl vom vedea în spatele gratiilor?

 

Vlad Țepeș

 

 

Aprecieaza & recomanda:

Articole Similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *